Naci Görür'den tv100'de çarpıcı açıklama: Tunceli'ye sahip çıkın tam risk altında

tv100'ün ilgiyle izlenen Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk olan Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli'yi depreme karşı uyardı. Görür, "Tunceli’yi depreme hazırlayın. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli tam riskin altında" ifadelerini kullandı.

tv100 ekranlarında ilgiyle takip edilen "Az Önce Konuştum" programının konuğu Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Naci Görür'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Büyük bir ihtimalle o bölgede dumanlı fayı var. Dumanlı fayı Gümüşhane’nin hemen yakınından gelir, Kuzey Anadolu fayına birleşir. O fay Erzincan’ın biraz batısında Kuzey Anadolu fayıyla birleşir. Erzincan ile Bingöl arasında Yedisu fayı vardır. Deprem olan faya görece olarak yakın. O Yedisu fayı en son depremi 1784’te üretmiştir ve deprem tekerrür periyodu da dolmuştur.

"TUNCELİ'Yİ DEPREME HAZIRLAYIN"

7’nin üzerinde bir depremden bahsediyorum. Onun için ben birkaç gün önce söyledim, 'Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Bunlar gerçekten tehdit altında.' Aynen Hatay'a, Kahramanmaraş'a ve Elazığ'a söylediğimiz gibi. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Tunceli tam riskin altında."