Nafakada yeni plan! Devlet maaş ödeyecek

Nafakalarda yeni düzenlemenin taslağı ile detaylar belli oldu. Yeni düzenleme ile nafakanın süresi evlilik süresine göre planlanacak. Belli bir sürenin ardından verilecek nafakanın devlet tarafından ödenmesi de masada. İşte bilinmesi gerekenler...

Devletin nafakalar için yeni düzenlemesinin taslağı yayımlandı. Yeni düzenleme ile 2 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 5 yılın altındaki evliliklerde 7- 8 yıl, 5 ila 10 yıl arasındaki evliliklerde 12 yıl nafaka verilmesi planlanıyor. 15 yılın üzerindeki evlililerde evlilik süresine göre nafaka verilmesi takdir aşamasında.

Süre sonunda nafaka alan eşin maddi olumsuzlukları devam ediyorsa ‘ara süre’ uygulanacak ve 2-3 yıl daha nafaka alabilecek.

Konuyla ilgili Hukukçu Çağla Dursun tv100'e yaptığı değerlendirmede, çalışmanın henüz bir taslak aşamasında olduğunu de devletin de bir maaş bağlamasının söz konusu olduğunu ifade etti. Dursun'un ifadelerine göre; başka bir evlilik yapılması kapsamında nafaka tamamen sona eriyor.

Süre sınırında takdirin tarafların durumuna göre hâkimde olacağı belirtiliyor. Hâkim, nafakayla ilgili karar verirken, eşlerin iş ve gelir durumunu dikkate alacak.