Naim Babüroğlu Putin'in 'Gir' emrini tv100'de değerlendirdi

Putin ordusuna Donetsk ve Luhansk'a girme emrini verdi. Putin'in bu kararını İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Naim Babüroğlu tv100'de Kerem Kırçuval'ın sunduğu 10'dan 12'ye programında değerlendirdi. Babüroğlu, "Bunun adı Rusya-ABD-NATO güç mücadelesidir" dedi.

Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıma kararına imza attı. İmzadan kısa bir süre sonra ise ordusuna Donetsk ve Luhansk'a girme emrini verdi. tv100'de yayınlanan 10'dan 12'ye programına konuk olan Dr. Naim Babüroğlu Putin'in kararını değerlendirdi. 

"3. dünya savaşı çıkmaz. ABD ve Rusya birbirleriyle hiçbir zaman savaşmazlar. Tarihte ABD ve Rusya hiçbir zaman savaşmadı. 3. dünya savaşı çıkmaz, bölgesel çatışmalar olur. Ukrayna'nın doğusunda, batısında çeşitli çatışmalar olabilir. ABD ve Rusya'nın kışkırtmaları dozu kaçırdı. İnsanlar acaba 3. dünya savaşına doğru adım mı atılıyor diye endişeye kapıldı, endişeye kapılacak bir durum yok. Bunun adı Rusya-Ukrayna gerginliği değil, Rusya-ABD-NATO güç mücadelesidir. Putin Ukrayna'nın doğu bölgesi olan Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıma kararını imzalaması şu mesajı verdi; 'ABD ve NATO'ya meydan okuyorum, onları küçümsüyorum ve Rus İmparatorluğu'na doğru adımımı attım' dedi."