Napoli’nin süper yeteneği Kvaratskhelia içini döktü! “Maradona ile kıyaslanmak harika”

Napoli’nin Gürcü futbolcusu Khvicha Kvaratskhelia, Maradona ile kıyaslanmasının harika olduğunu ifade ederek,” Maradona burada kral muamelesi görüyor, onun büyüklüğündeki bir futbolcuyla kıyaslanmak harika” diye konuştu. İtalya Ligi’ni değerlendiren Kvaratskhelia, “Bu şehir futbol için yaşıyor, dünyanın en iyi liglerinden birinde oynuyorum ve bunun için minnettarım. Sevdiğim şeyi yapıyorum, futbol oynuyorum” dedi.

Napoli’nin süper yeteneği Kvaratskhelia içini döktü! “Maradona ile kıyaslanmak harika”

İtalya Serie A ekiplerinden Napoli’de forma giyen Khvicha Kvaratskhelia, UEFA’ya açıklamalarda bulundu. Bu sezon çıktığı 35 maçta 14 gol, 16 asistlik katkı yapan 2001 doğumlu Gürcü futbolcu, futbol yaşamı hakkında konuştu.

Napoli’nin süper yeteneği Kvaratskhelia içini döktü! “Maradona ile kıyaslanmak harika” - Resim : 1

MARADONA İLE KIYASLANMASI

Kvaratskhelia, "Maradona burada kral muamelesi görüyor. İlk başta benim adımın onunkiyle yan yana gelmesi düşünülemezdi, bir rüya yaşadığımı sandım. Bir kült var. Maradona, buna yavaş yavaş alışıyorum çünkü onun büyüklüğündeki bir futbolcuyla kıyaslanmak harika” dedi.

“PROFESYONEL BİR FUTBOLCU OLMAYI HAYAL ETMEK ZORDU”

Kvaratskhelia, profesyonel bir futbolcu olmayı hayal etmesinin çok zor olduğunu ifade ederek, "Geriye dönüp baktığımda, profesyonel bir futbolcu olmayı hayal etmek zordu: Çok küçük bir ulustan böyle bir yol yaratmak büyük bir zorluk. Kariyerimde önemli olan kısım" diye konuştu.

Napoli’nin süper yeteneği Kvaratskhelia içini döktü! “Maradona ile kıyaslanmak harika” - Resim : 2

“BATUMİ'DE GEÇİRDİĞİM İKİ AY, KAYBETTİĞİMİ SANDIĞIM O ARZU VE ENERJİYİ BANA GERİ VERDİ”

 Dinamo Batumi dönemine ilişkin konuşan Kvaratskhelia, "Dinamo Batumi'de geçirdiğim iki ay, kaybettiğimi sandığım o arzu ve enerjiyi bana geri verdi, stadyumu dolduran ve bizi desteklemeye gelen taraftarlar harika bir atmosfer yarattı” değerlendirmesini yaptı.

Napoli’nin süper yeteneği Kvaratskhelia içini döktü! “Maradona ile kıyaslanmak harika” - Resim : 3

"BAZEN OMUZLARIMDA ÇOK FAZLA YÜK OLUYOR"

Napoli şehri ve İtalya Serie A hakkında konuşan Kvaratskhelia şunları söyledi:

"Bu şehir futbol için yaşıyor, dünyanın en iyi liglerinden birinde oynuyorum ve bunun için minnettarım. Tempo ve hız açısından büyük bir fark var, buradaki oyuncular son derece yetenekli. Teknik açıdan ve oyunun hücum ve defans yönlerinde mükemmel. Böyle karşılaştırmalara adapte olduğumu ve çabuk alıştığımı düşünüyorum. Bu çok büyük bir sorumluluk. Bazen omuzlarımda çok fazla yük oluyor ama yapabilirim. Ben sahaya çıktığımda on bire karşı on bir oynuyoruz ve tüm baskı ortadan kalkıyor. Sevdiğim şeyi yapıyorum, futbol oynuyorum."