Nargilecide toplandılar! SPK'dan 3 yıl hapis cezası talebi

Sermaye Piyasası Kurulu pandemiye rağmen yatırımcıları İstanbul'da bir otel ve bir nargilecide toplayan telegram grubu sahibi iki kişi ve 6 üyeye işlem uyguladı.

Nargilecide toplandılar! SPK'dan 3 yıl hapis cezası talebi

SPK yatırımcıları telegram grubu üzerinden otel ve nargilecilerde bir araya getiren 6 grup üyesi ve 2 yöneticiye suç duyurusunda buluncağını açıkladı.

AyYıldız Dostluk gurubu ile birlikte “@ugrymn” ve “@HTmotunTUGCU” Twitter hesapları üzerinden, takipçilerine bu hisse ilgili olarak yatırımcıların kararlarını etkilemek ve bu suretle menfaat temin etmek amacıyla yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunduğu belirlenen Uğur Yaman ve Hüseyin Tanrıkut Motun Tuğcu ile bu uygulamaya üye olan ve grupla birlikte hareket ederek işlem gerçekleştiren 6 kişiye suça iştirak kapsamında sorumluluklarının olduğu konusunda makul şüphe bulunduğu gerekçesiyle ilk önce tedbir olarak 6 ay işlem yasağı konuldu.

SPK incelemeyi Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'inci maddesinin ikinci bendi gereğince yaptı. Bu madde gereği 3 ile 5 yıl arasında hapis cezası için savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. SPK toplam 8 kişiye işlem yasağı getirdiği açıklamasında bu madde yani piyasa dolandırıcılığı suçu için makul şüphenin doğduğunu açıkladı.