Narko TIR Maltepe'de! Uyuşturucuya karşı bilgilendirme yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan proje çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan NARKO TIR’ı Maltepe’de gençlere uyuşturucunun zararlarını anlattı.

Narko TIR Maltepe'de! Uyuşturucuya karşı bilgilendirme yapıldı

Maltepe’de uyuşturucu ve madde bağımlılığının fiziksel, psikolojik zararları gençlere NARKO TIR’da oluşturulan simülasyon ile anlatıldı. Hafta başından beri Maltepe’de olan TIR’ı Kaymakam Bahri Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kesikoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altınöz, Maltepe Emniyet Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Faik İçmeli ve muhtarlarla birlikte ziyaret etti. Tiryaki burada yaptığı konuşmada; “Uyuşturucunun olumsuz etkilerini, insanlarda yarattığı zararları görerek çağın vebasından gençlerimizi kurtarmak için bir adım daha atıyoruz” dedi. Tiryaki, TIR’ın hazırlanarak gençlere doğru bilgi aktarmasını ve madde bağımlılığından uzak kalmaları için onların bilinçlenmesini sağladığı için İçişleri Bakanlığına, İstanbul Valiliğine ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teşekkür etti. Gençlere çağrı yapan Tiryaki, “Bir defadan bir şey olmaz diye düşünmeyin bütün bağımlılıklar bir defa ile başlar” diyerek uyuşturucu maddelerden uzak durmalarını istedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaymakam Tiryaki ve beraberindekilere TIR’da yapılan bilgilendirme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Narkotik ekipleri;  “Uygulama üzerinden yasaklı maddelerin verdiği fiziksel, psikolojik zararları gençlerimize aktarmak için 39 ilçeyi geziyoruz. Belirli özellikleri olan şüpheli mekanları anlatıyoruz; Kış aylarında pencereler açık tutuluyor, farklı renkte floresanlar varsa burada madde içerikli üretim söz konusu. Pencereler sürekli kapalı tutuluyor, binaya sürekli farklı kişiler girip çıkıyorsa, önündeki çöpler evsel değil kimyasal atıklar söz konusuysa buralar da şüpheli mekanlar” açıklamasını yaptı. Ekipler, .u tür mekanları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan UYUMA adlı mobil uygulamadan ya da 112’yi arayarak ihbar edilmesini isteyerek, “Bu mücadele küresel bir sorun ve biz vatandaşlarımızdan gençlerimizi, çocuklarımızı korumak için bu konuda bize destek olmalarını bekliyoruz” dedi.