NASA resmen çıldırdı! Dünya-Mars arası mesafe çok kısaldı, toplanın gidiyoruz

NASA, son dönemdeki çalışmalarını ciddi derecede artırdı. NASA’nın son olarak Dünya ve Mars arasındaki mesafeye ilişkin yaptığı çalışmayı duyanlar kulaklarına inanamadı.

NASA resmen çıldırdı! Dünya-Mars arası mesafe çok kısaldı, toplanın gidiyoruz

NASA, Mars'la ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. NASA'nın Mars hakkında yaptığı yeni çalışmayı duyan vatandaşlar neredeyse kulaklarına inanmakta güçlük çekti. 

MARS'A ASTRONOT GÖNDERMEK İSTİYORLAR

NASA, önümüzdeki yıllarda önce Ay'a daha sonra da Mars'a astronot göndermek istiyor. NASA'nın Artemis ismini verdiği bu proje kapsamında ilk yapmak istediği şey Ay'ın Güney Kutbu'na inmek olacak.

NASA, Artemis'i uzun vadede Ay'da kalıcı yapılar için temel atmak, yerleşmek ve en sonunda Mars'a insan göndermek için bir adım olarak görüyor.

ŞU ANDA MARS'A GİTMEK 7 AY SÜRÜYOR

Mevcut teknolojiyle Mars'a insansız uzay yolculuğu en az 7 ay sürüyor. İnsanlı yolculukta bu süre en az 9 aya çıkıyor. Bu da Mars'ta yaşayacak astronotların Dünya'yla bağını önemli ölçüde zayıflatıyor.

YOLCULUK SÜRESİ 45 GÜNE DÜŞECEK

NASA’nın nükleer motor projesi, Dünya ile Mars arasındaki yolculuğu 45 güne düşürebilir.

Nükleer Termal ve Nükleer Elektrikli Tahrik (NTP/NEP) konsepti olarak adlandırılan tahrik sisteminde, Mars yolculuğunun 45 güne düşürülebileceği duyuruldu.

Projenin arkasındaki isim olan Florida Üniversitesi'nden Prof. Ryan Gosse, bu teknoloji sayesinde Mars seyahat sürelerinin çok büyük ölçüde azaltılacağına ve insanlı görevlerin sürdürülebilir olacağına inanıyor.