NASA'dan önemli açıklama! Dünya'ya doğru yaklaşıyor, NASA'nın çaycısı bile heyecan içerisinde

İlk kez 50 bin yıl önce Taş devri zamanında görülen NASA'nın, "kirli kartopu kuyruklu yıldızı" NASA’nın yaptığı açıklamaya göre 2 Şubat akşamı Dünya'ya en yakın konuma (42 milyon kilometre) gelecek. Kuyruklu yıldızın yaklaşmasını yerinde takip edecek NASA merkezinin tüm personeli heyecan içerisinde doğal hareketliliği beklemeye başladı.

NASA'dan önemli açıklama! Dünya'ya doğru yaklaşıyor, NASA'nın çaycısı bile heyecan içerisinde

Yeşil kuyruklu yıldız 50 bin yıl sonra ilk kez dünyaya yaklaşacak.  NASA tarafından yapılan açıklamada 2 Şubat akşamı Dünya'ya en yakın konuma (42 milyon kilometre) gelecek ve ardından, birkaç milyon yıl sonra bir kez daha görülmek üzere evrenin derinliklerine doğru yol alacak. Kuzey Yarımküre'de yaşayanlar bu yeşil kuyruklu yıldızı çıplak gözle görebilecek. 

 "İZLENMESİ GEREKEN BİR YILDIZ"

NASA'dan önemli açıklama! Dünya'ya doğru yaklaşıyor, NASA'nın çaycısı bile heyecan içerisinde - Resim : 1
NASA'nın kuyruklu yıldız ve asteroit izleme uzmanı Paul Chodas, son yıllarda birçok kuyruklu yıldızın yanımızdan geçip gittiğini ancak bunun "izlenmesi gereken bir kuyruklu yıldız" olduğunu söyledi.

Chodas, "Bu, muhtemelen biraz daha büyük ve dolayısıyla biraz daha parlak görünüyor ve Dünya'nın yörüngesine biraz daha yaklaşıyor" dedi.