NASA'dan resmen dünyanın sonunun ilanı gibi tarih... Denk geldiği gün herkesi kahredecek, şimdi hazırlığa başlayın

NASA'nın son dönemde asteroidler hakkında yaptığı açıklamaların sıklığını artırması bir asteroid çarpması sonucu dünyanın sonunun gelebileceği yorumlarına neden oluyor. NASA'nın son yaptığı açıklama da büyük yankı uyandırdı. NASA olimpik havuz büyüklüğünde bir asteroidin 2046 yılının 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Dünya'ya çarpabileceğini açıkladı. Bu asteroitlerin Dünya'ya doğru çok şiddetli gelmesi yeryüzünün büyük bölümünde ciddi yok oluşlara neden olabilir.

NASA'dan resmen dünyanın sonunun ilanı gibi tarih... Denk geldiği gün herkesi kahredecek, şimdi hazırlığa başlayın

ABD uzay ajansı NASA, son derece güçlü olan olimpik havuz büyüklüğünde bir asteroidin 2046 yılının 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Dünya'ya çarpabileceğini açıkladı. Söz konusu asteroitlerin düşüşünün çok şiddetli olması durumunda yeryüzünün büyük bölümünde ciddi yok oluşlara neden olabileceği ifade edildi.

SERT DÜŞERSE EYVAH

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada söz konusu asteroitler Dünyaya düşse de çok risk oluşturmayacağı belirtildi. Fakat asteroitlerin düşüşleri sert olursa göz ardı edilmeyecek zararlar vereceği de ifade edildi.

Avrupa Uzay Ajansı söz konusu asteroitlerin Dünya'ya çarpma ihtimali 625'te bir olarak hesaplarken NASA oranı 560'ta bir olarak hesapladı. 

10 ÜZERİNDEN 1 ALAN TEK ASTEROİD

 2023 DW ismi verilen asteroidin dünyaya risk oluşturma ihtimali düşük olsa da NASA'nın Torino Temas Tehlikesi Ölçeği'nde mevcut olarak 10 üzerinden 1 alan tek asteroid. Listedeki diğer bütün asteroidler '0' tehlike olarak görülüyor.

RİSK DEĞİŞEBİLİR

NASA'nın Torino Temas Tehlikesi Ölçeği'nde 1, insanların endişe etmemesi gerektiği ve asteroidin dünyaya çarpma ihtimalinin çok düşük olduğu anlamına geliyor.  NASA, 2023 DW'nin inceleneceğini ve gelecekte oluşturduğu riskin değişebileceğini bildirdi