NASA’nın meğerse yıllar önceki raporunda Dünya’nın sonu için tarih vermiş! Tarih çok ürkütücü

NASA, olası bir göktaşının Dünya’ya çarpmaması için çalışmalarını sürdürüyor. NASA’nın 2014 yılında yayımladığı bir raporda Dünya’nın sonu için verdiği tarih ortaya çıktı. Buna göre NASA’nın 2020 yılı ortaları için olası bir göktaşı çarpmasına karşı hazırlık yaptığı görüldü.

NASA’nın meğerse yıllar önceki raporunda Dünya’nın sonu için tarih vermiş! Tarih çok ürkütücü

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) dünyayı yok edecek cisimden kurtarma çalışmalarına 2014 yılında başladı. Uzay dairesinin ‘’Asteroid Retrieval Mission’’ adı verdiği kurtarma çalışması 2020’li yılların ortalarında olması beklenen olayı önlemeyi planlamakla birlikte bilim insanlarının üzerinde deney yapabilecekleri bir sistem oluşturmayı da amaçlıyor.

"YIKILMAYI ENGELLEMEK İÇİN NELER YAPABİLECEĞİMİZE BAKIYORUZ" 

NASA’da Dünya yakınındaki gök cisimleriyle ilgili çalışmalar yapan Lindley Johnson NBC News’a konuşarak, planladıkları çalışmanın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

‘’Hollywood filmlerinde gördüklerimiz maalesef gerçeği pek yansıtmıyor’’ diyen Johnson ‘’Bir uzay aracıyla yıkıcı bir faciaya engel olmak için neler yapabileceğimize bakıyoruz ‘’ diye de ekledi.

BİR ŞEHRİ YIKABİLECEK GÜÇTELER

Dünya çevresinde milyonlarca gök cismi bulunmakta. Uzmanlar bunların 20.000’e yakınının bir şehir büyüklüğünde yıkım potansiyeli olduğunu savunuyor. NASA astronotları ve birçok ilgili kurum Dünya’nın çevresindeki bu cisimleri büyüklüklerine göre gruplandırıp oluşturabilecekleri tehditleri inceliyor.

NASA’nın 1.25 milyar dolarlık ‘’Asteroid Retrieval Mission’’ı güneş enerjisiyle çalışan bir uzay gemisi aracılığıyla iri gök cisimlerini yakalayıp, bilim insanlarının araştırması için bu cisimleri ayın yörüngesinde tutacak bir yol arıyor.