SGK'dan erken emeklilik müjdesi! Nasıl erken emekli olunur? Kimler erken emekli olabilir? Dilekçe vererek nasıl erken...

Emekli olmak için yıllardır bekleyenlere müjdeyi SGK verdi. Peki, Nasıl erken emekli olunur? SGK'nın başlangıç tarihi büyük önem arz ediyor. Kullanıcılar "Kimler eken emekli olabilir?" gibi aramalar yapıyor. Herkes merak ediyor. Dilekçe vererek nasıl erken emekli olunur?

SGK'dan erken emeklilik müjdesi! Nasıl erken emekli olunur? Kimler erken emekli olabilir? Dilekçe vererek nasıl erken...

Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), eerken emeklilik hakkında sevindiren haberi verdi. Öyleyse nasıl erken emekli olunur? Belirlenen tarihten önce sigortası başlatılan kişiler erkenden emekli olabiliyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren haberi herkes "Erken emekli olmanın yolları neler?" gibi aramalarla araştırıyor. Sigorta girişi 1999 ve öncesi olan kişiler emekli olma konusunda bir takım avantajlara sahip konumdalar. Dilekçe verip erken emekli olabilirsiniz. Dilekçe vererek nasıl erken emekli olunur?

Nasıl erken emekli olunur? 

Bir gün emekli olmanın hayalini kuranlara müjdeyi SGK verdi. Sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde emeklilik yaşı, hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı gibi şartlar aranıyor.SGK'ya verilebilecek bir dilekçe ile erken emeklilik hakkı elde edilebiliyor. Bunun yanı sıra SGK'nın duyurduğu habere göre; sigorta başlangıcı o tarihten önce olanlar hemen erken emekli olabiliyor. İlk kez sigortalı olarak işe başlanılan tarihe göre değişen prim ve hizmet yılı hesaplamaları ile emekli olabilmek artık mümkün. 2008 yılında kanun değişikliği yapıldı ve artık şartlar değişmiş durumda. Sigorta girişi 1999 yılı ve öncesi olan kişiler artık emekli olma konusunda bir takım avantajlara sahipler.

Yüksek maaş avantajına da sahip olacaklar

İlan365'in haberine göre; sigorta girişi 1999 yılı ve öncesi olan kişiler emekli olduklarında, yüksek maaş avantajını da elde edecekler. Kişinin ilk kez sigorta başlangıcının yapıldığı tarihe göre yaş, prim ve hizmet yılı şartları da şekilleniyor.

Dilekçe vererek nasıl erken emekli olunur?

Bugün ilk kez sigortalı olarak işe başlayan bir kişi 65 yaşına geldiğinde emekli olabiliyor. Sigorta başlangıçlarının ilk kez 1999 yılı ve öncesi başlatılan kişiler ise herkesten daha avantajlı durumdalar çünkü erken emekli olabiliyorlar. 8 Eylül 1999 tarihinden önce bir işte sigorta kayduı bulunan kişiler, yüksek prim ödemesiyle erken emeklilik hakkından yararlanabiliyor.

Kimler erken emekli olabilir?

İlk sigorta girişleri 1999 yılı ve öncesi olan kişilere sağlanan erken emeklilik hakkı için birkaç şart aranıyor. İşte, erken emeklilik şartları...

- Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 yılı ve öncesinde yapılmış olmalı.

- Staj süreci hesaplamaya dahil edilmiyor.1999 öncesinde staj yapanlar için bu süreç aktif dönemden sayılmıyor.

- 15 yıl hizmet süresinin bulunması ve 3600 prim ödeme gün sayısı şartı

- 4A, 4B veya 4C statüsünde sigortalı olunmalı.

- SGK'ya herhangi bir prim borcunun olmaması gerekiyor.