Geçtiğimiz günlerde İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alan Nazan Öncel, şarkı aralarında yaptığı açıklamalarla maagzin gündeminde büyük yankı uyandırmıştı
Yakın zamanda Sezen Aksu ile 'Erkekler de Yanar' isimli şarkıda düet yapan Öncel, sahneden Aksu'ya yönelik eleştirel ifadeler kullanmıştı.
"BU DEVİRDE DOSTLUKLAR YALANMIŞ"
Konser sırasında duygularını dile getiren Nazan Öncel, Sezen Aksu'nun ikamet ettiği Kanlıca'ya atıfta bulunarak, "Bu devirde dostluklar yalanmış, sahteymiş onu anladım. Yakın bir geçmişte 'Erkekler de Yanarmış' onu söyledik, düet yaptık biliyorsunuz... Kanlıca'yı da gördük. Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün" demişti.
Bu sözler, iki sanatçı arasındaki dostluğun sona erdiği yönündeki yorumları beraberinde getirmişti.
"DÜET SÜRECİ SIKINTILI GEÇTİ"
Yaşananların ardından sosyal medyada konuya dair bir açıklamada bulunan Nazan Öncel, Sezen Aksu ile sıkıntılar yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"İnsanız işte, mükemmel değiliz. Evet, düet süreci sıkıntılı geçti ama böyle şeyler, bu kadar hassas olan kalplere göre değildir. İnsan çok sevdiği biri tarafından gözden çıkarılınca, kalbi kırıldığında bunu dert ediniyor. 40 senedir gündem peşinde koşmayan ben, bunu söylemek zorunda kaldığım için ayrıca üzüldüm. Demek ki o üzüntüyü daha fazla içimde tutamamışım. Sanata bir ömür adamış sanatçılar olarak böyle şeyleri dile getirmek yerine müzik konuşulsun isterim. Bizi sevenleri üzdüğümüz ve bu konuyla meşgul ettiğimiz için affola."