Nazilli güne şimşek ve gök gürültüsü ile uyandı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde sabahın ilk ışıkları ile beraber başlayan gök gürültüsü ve sağanak yağmura şimşekler eşlik etti. Güne gök gürültüsü ve şimşekle uyanan vatandaşları Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gün içinde oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Nazilli güne şimşek ve gök gürültüsü ile uyandı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde vatandaşlar güne şimşek ve gök gürültülü yağmur ile uyandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültülü sağanak yağışın öğlen saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 

VATANDAŞLAR UYKULARINDAN GÖK GÜRÜLTÜSÜ İLE UYANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün akşam saatlerinde yapılan kuvvetli yağış uyarısının ardından sabah saat 06.00’dan itibaren şiddetli gök gürültüsü ile birlikte sağanak yağmur başladı.

Gökyüzünü aydınlatan şimşekler ve ardından gelen gök gürültüleri ile uykularından uyanan vatandaşlar gök gürültüsünün şiddetinden zaman zaman korkuya kapıldı.

 

Nazilli güne şimşek ve gök gürültüsü ile uyandı - Resim : 1

UZMANLAR VATANDAŞLARI ŞİDDETLİ YAĞIŞA KARŞI UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, “Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinden başlamak üzere zamanla Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su askını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

uyarılarının ardından sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağış, gök gürültüsü ve şimşekler yaklaşık 3 saat sürdü. Sağanak yağışın herhangi bir zarara yol açmadığı öğrenilirken, yetkililer oluşabilecek her türlü olumsuz duruma karşı önlem aldı.

 

Nazilli güne şimşek ve gök gürültüsü ile uyandı - Resim : 2