Ne yaptın sen Onucahu! Yok böyle bir gol! Akrep vuruşuyla dünyayı salladı! Puskas ödülüne göz kırptı

Trendyol Süper Lig’in 12.haftasında Trabzonspor, evinde konuk ettiği Konyaspor’u Onuachu’nun attığı gollerle 2-1 yendi. Yıldız golcünün yaptığı akrep vuruşuyla attığı gol tüm dünyada gündem oldu. Golcü ismin golü şimdiden Puskas golüne aday gösterildi.

Trendyol Süper Lig’in 12.hafta müsabakasında Trabzonspor evinde Konyaspor’u ağırladı. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleyi bordo-mavili ekip 59 ve 85.dakika Paul Onuachu’nun attığı gollerle 2-1 kazandı. Konuk takımın tek golünü ise 77.dakikada Andreasen kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Trabzonspor puanını 22'ye yükseltirken, Tümosan Konyaspor 10 puanda kaldı.

Ne yaptın sen Onucahu! Yok böyle bir gol! Akrep vuruşuyla dünyayı salladı! Puskas ödülüne göz kırptı - Resim : 1

AKREP VURUŞU YAPTI

Mücadeleye Onuachu’nun 85.dakikada attığı gol damga vurdu. Yıldız futbolcu Trezeguet'in ortasında topla buluşan Enis Destan, ceza sahası içinde kontrol ettiği topu üst çizgiye taşıdı. Destan'ın sırtı dönük şekilde açtığı ortayı bekletmeden akrep vuruşu yapan Onuachu topu filelerle buluşturdu.

Ne yaptın sen Onucahu! Yok böyle bir gol! Akrep vuruşuyla dünyayı salladı! Puskas ödülüne göz kırptı - Resim : 2
Not: Görüntü BeIN Sports'tan alınmıştır. 

 

Onuachu’nun golü sosyal medyada ve tüm dünyada çok konuşuldu. Golcü futbolcunun golünün şimdiden Puskas ödülünü alacağı söylenmeye başlandı.

PUSKAS ÖDÜLÜ NEDİR?

FIFA Puskás Ödülleri, 20 Ekim 2009 tarihinde FIFA Başkanı Sepp Blatter'in önerisiyle yürürlüğe konulan ve o yılın en estetik, en güzel, en şık golünü atan futbolcuya verilen ödül.

Ödül, 1950'li yılların sonlarında ve 1960'lı yıllarda Real Madrid'de futbol oynamış, aynı dönemde Macaristan millî takımının da önemli oyuncularından biri olmuş forvet oyuncusu Ferenc Puskás anısına verilmektedir. Sepp Blatter, Budapeşte'de ödülün duyurulduğu etkinlikte yaptığı konuşmada "Tarihimize izini bırakmış büyük futbolcuların anısını korumamız önemli. Ferenc Puskás yalnızca çok sayıda ödül almış, muazzam yetenekli bir futbolcu değil; aynı zamanda kayda değer bir insandır. Bu nedenle FIFA, bu ödülü onun anısına vererek onu anmaktan mutluluk duymaktadır." demiştir.

Adaylık kriterleri:

Topun kaleye girdiği nokta sıradan olmamalı.

Maçın önemi dikkate alınmalı.

Rakip takımın hatalarından meydana gelen bir gol olmamalı.

Oyuncunun daha önceden FIFA tarafından sabıkalı (örneğin, doping maddesi kullandığının tespit edilmesi) olmamalı.

Ne yaptın sen Onucahu! Yok böyle bir gol! Akrep vuruşuyla dünyayı salladı! Puskas ödülüne göz kırptı - Resim : 3
Not: Görüntü BeIN Sports'tan alınmıştır. 

 

Ne yaptın sen Onucahu! Yok böyle bir gol! Akrep vuruşuyla dünyayı salladı! Puskas ödülüne göz kırptı - Resim : 4
Not: Görüntü BeIN Sports'tan alınmıştır.