Rusların yüzde 98'i Türkiye'ye geldi

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Sınır Hizmetleri İdaresi, Rusların tatil için en çok Türkiye'yi tercih ettiğini açıkladı.

Rusların yüzde 98'i Türkiye'ye geldi

Kasım ortası itibarıyla sezonun son günlerini yaşayan Antalya turizminin performansı netleşmeye başladı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Sınır Hizmetleri İdaresi verilerine göre, Rusların yüzde 98'i Türkiye'yi tercih etti. Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, rus misafirlerin korona sürecinde Türkiye ve Antalya'yı seçmelerinin önemli nedenlerini özetledi.

Türk kökenli Rus tur operatörleri istikametini Antalya'ya çevirdiğini kaydeden Yavuz, "Rusya hava trafiği adeta Antalya'ya sabitlendi. 4 büyük Türk kökenli tur operatörü ağırlığını Türkiye'den yana koydu ve büyük bir avantajdı. Türk kökenli olmayan 4-5 tur operatörü de rekabet koşullarında Antalya'yı sundular" dedi.

İkinci olarak da kapanan ülkelere dikkat çeken Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: Rus misafirler için çok fazla seçenek yoktu. Avrupa ülkeleri kısıtlamaları sezon başından itibaren sürdürdü. Rus misafir için güneşli bir yaz tatili için Antalya, Küba ve Zanzibar alternatifleri mevcuttu. Uzak ve korona sürecinde pek güven vermeyen destinasyon yerine, güvenli ve yakın Antalya tercih edildi.

Diğer yandan ülkesindeki korona vakaları ve tedbirleri Türkiye'dekilerle karşılaştırdıklarında makul bulduklarını kaydeden Yavuz, "Ruslar, özellikle tatil bölgelerindeki tıbbi yeterlilik ve otellerdeki önlemler üzerine önce tatile, sonra Antalya'ya karar verdi. Korona sürecinin otellerde yönetilmesi, havalimanında ateş ölçümü ve hastalık vakalarının titizlikle tedavi altına alınması tedbirlerin bazılarıydı" şeklinde konuştu.

2020'nin can simidi oldular

Avrupa'nın en önemli destinasyonlarının kasım itibarıyla sezonu neredeyse kapattığına değinen Yavuz, “Örneğin bugün Antalya'ya yurt dışından (10'u Rusya'dan olmak üzere) 20 uçuş gerçekleşirken, Rodos, Girit ve Dubrovnik'e uçuş yok, Mayorka'ya ise sadece Almanya'dan 2 uçuş gerçekleşiyor. Antalya turizminin bel kemiklerinden biri olan Rusya pazarının bu kriz dönemindeki performansı dikkate değer. Tek bir turistin bile beklenmediği ve korona şartlarında durma noktasına gelen bu sezonda, Rus misafirler 2020 turizm yılının can simidi oldular" dedi.