Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir! İşte, burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisi

İyi bir gece uykusu, kaliteli nefes almak ile bağlantılıdır. Burnunuzdaki herhangi bir problem nefesinizi etkileyebilir ve yaşam kalitenizi düşürebilir. Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir. İşte, burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir! İşte, burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisi

Nefes alamama sorunu ile oldukça çok insan karşı karşıya kalabilir. Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir. Nefes almakta zorlanan kişiler daha sağlıklı nefes almak isterler ama aynı zamanda yapılacak işlem sonucunda burunlarının yüzleri ile orantılı olmasını tercih ederler. Burnunuzun eğri olması nefes almanızı sorlaştırabilir fakat bunun tedavisi mümkündür. Burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisine dair merak edilen tüm detayları sizler için derledik. KBB & Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mithat Topal burun eğrilinin yol açtığı sağlık sorunlarını ve tedavi yöntemlerini sizler için tüm detaylarıyla anlattı.

Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir! İşte, burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisi - Resim : 1

NEFES ALAMAMANIZIN SEBEBİ BURUN EĞRİLİĞİ OLABİLİR

Nefes almada zorluk genellikle çarpık ve eğri bir burundan kaynaklanır. Çarpık bir burun, şişmiş burun eti, çarpık kemikler ve zayıf bir burun duvarı gibi çeşitli nedenlere sahip olabilir. Burun eğrilikleri bazen gözle görülürken bazen de içeriden ortaya çıkabilir ve çıplak gözle görülmeyebilir. Uygulanan burun estetiği sadece görüntüyü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda yüz yapısını da önemli ölçüde etkileyerek sağlık sorunlarını ortadan kaldırır ve kişilerin daha iyi nefes almasını sağlar.

Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir! İşte, burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisi - Resim : 2

Nefes alma sorunları kişinin hayat kalitesini olumsuz etkiler

Burnun eğriliği uçta veya içeride görülebilir. Keskin olanlar genellikle semptomatik iken, iç eğrilikler hiçbir belirti göstermeyebilir ve hatta dışarıdan görülmeyebilir. Ancak yine de bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Burun tıkanıklığı, burun kanaması, uyku apnesi, horlama, baş ağrısı, uyku sorunları, uyku sırasında gürültülü solunum gibi sağlık sorunlarına neden olur.

Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir! İşte, burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisi - Resim : 3

Sağlığınıza ve yüzünüze uygun burun görünümüne sahip olabilirsiniz

Burun ameliyatı ile kişinin sağlık sorunları giderilebildiği ve görünüm açısından istenilen görünüme ulaşılabildiği için kişi sağlık sorunlarından kurtulacaktır. Günümüzde genellikle ilk tercih olan rinoplasti, görünüm üzerinde büyük bir etki yaratmadan burun problemlerini gidermeye odaklanmaktadır.

Burun estetiği, nefes almada güçlük çeken hastaların tercih ettiği bir işlemdir. Bu işlemler, işlem sırasında sağlık sorunlarını giderdiği ve görünümde istenilen değişikliklere izin verdiği için tercih edilmektedir.

Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir! İşte, burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisi - Resim : 4

Ameliyat sonrasında problemlerinizden kurtulabilirsiniz

Rinoplasti ameliyatı ile kişilerin sağlık sorunları ve görünüm açısından isteklerini yerine getirmek için tek bir operasyon kullanılabilir. Yaygın sağlık sorunları; kemiklerin ve kıkırdakların bükülmesi, burundaki tümörler ve burun deliklerinden yetersiz hava akışı.

Nefes alamamanızın sebebi burun eğriliği olabilir! İşte, burun eğriliği nefes alamama sorunu ve tedavisi - Resim : 5

Ameliyattan sonra kişiler uyku ve solunum kalitelerinin düzeldiğini, horlama ve ağız kuruluğu problemlerinin azaldığını söylediler. Rinoplasti ameliyatına uygun kişiler, sağlık sorunları olan, görünümünden şikayet eden, sağlığını ve görünümünü değiştirmek isteyen kişilerdir.

Ameliyattan sonrası uzman hekim uygun gördüğü takdirde hasta ertesi gün taburcu edilebilir. Ameliyattan on gün sonra hastanın iyileşme süreci tamamlanır. Ancak yaklaşık 3 hafta sonra kişi davranışlarına dikkat etmelidir, özellikle yüz bölgesini korumalıdır.