Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğun akciğer röntgeni doktorların bile içini acıttı

Yanlışlıkla büyük bir çivi yutan 3 yaşındaki çocuk nefes darlığı yaşamaya başlayınca aile tarafından hastaneye götürüldü. Röntgeni gören doktorlar, küçük çocuğun akciğerinde kocaman bir çivi olduğunu öğrendi. Çivi, acilen ameliyata alınan çocuğun akciğerinden çıkarıldı.

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğun akciğer röntgeni doktorların bile içini acıttı

Küba'da 3 yaşındaki bir erkek çocuk yanlışlıkla büyük bir çiviyi yuttuktan sonra nefes darlığı yaşamaya başlayınca aile tarafından hemen hastaneye götürüldü. Doktorlar, çocuğun bir röntgenini istedikten sonra 3 yaşındaki çocuğun büyük bir çivi yuttuğu ve çivinin akciğerine saplandığı ortaya çıktı. Küçük çocuk, acilen ameliyata alınmak zorunda kaldı.

ÇOK RİSKLİ

Ahora'nın haberine göre, Holguin'deki Octavio de la Concepción y de la Pedraja çocuk hastanesinde operasyona başkanlık eden kulak burun boğaz uzmanı Dr. Mavil Isabel Benítez Fernández, "Bu çok riskli bir prosedür" dedi. Jam Press'in haberine göre, bebek annesine boğazının ağrıdığını söyleyince olay gün ışığına çıktı. Oğlunu yerel bir kliniğe nakletti ve sonraki röntgenler, rahatsızlığının şok edici kaynağını ortaya çıkardı: sol akciğerine saplanmış yabancı bir cisim.

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğun akciğer röntgeni doktorların bile içini acıttı - Resim : 1

ÖZEL BİR EKİP KURULDU

Çocuğunun akciğerine bir çivi saplandığını duyan anne, uzman doktorların bulunduğu bir hastaneye giderek çocuğunun röntgenini doktorlara gösterdi. Doktorların acil ameliyat kararı ile 3 yaşındaki çocuk ameliyata alındı. Ahora'nın bildirdiğine göre, ameliyatın sorunsuz geçmesini sağlamak için hastane, ameliyathaneyi önceden ayarlayan uzmanlardan oluşan bir ekip kurdu ve böylece hastaneye vardığında ameliyat olabildi.

ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR

Yabancı cismi çıkarmak için 6,7 milimetrelik rijit bir bronkoskopun gırtlak, trakea ve akciğere sokulmasını içeren hassas bir operasyon olan keşif amaçlı bronkoskopi uyguladıkları göz önüne alındığında, güvenlik protokolleri çok önemliydi. Fernández, böylesine karmaşık bir prosedürün başarısız olmasının kanama, trakeal veya bronşiyal yırtılmalar, kalp-solunum durması ve hatta ölümle sonuçlanabileceğini söyledi. Neyse ki, bu olayda çivi komplikasyon olmadan 25 dakikada çıkarıldı ve bunun üzerine hasta durumu stabil bir şekilde hastanenin yoğun bakım ünitesine nakledildi.

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğun akciğer röntgeni doktorların bile içini acıttı - Resim : 2

BENZER VAKALAR GÖRÜLDÜ

Geçen ay benzer bir vakada, cerrahlar, yaklaşık bir yıl öncesine dayanan bir dizi diş tedavisinin ardından ciğerini soluyan yaşlı bir hastanın akciğerinde bir vida keşfettiklerinde şaşkına döndüler. 70 yaşındaki İspanyol kadın, görünürde bir sebep olmaksızın birkaç solunum yolu enfeksiyonu geçirdikten sonra bir şeylerin ters gittiğini fark etti.