Nehirde yakaladığı adamın vücudunun her yerine keskin dişlerini geçirdi... Cansız bedenini sürüklerken görüldü. Öldürdüğü kişi kim çıktı

Kosta Rika’da Deportivo Río Cañas takımında forma giyen futbolcu Jesús Alberto López, timsah saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Yaşanan acı olay futbol dünyasında üzüntüye neden olurken timsahın, futbolcunun cansız bedenini nehirde sürüklediği anlar kan dondurdu.

Olay, Kosta Rika’nın kuzeybatısındaki Guanacaste eyaletine bağlı Santa Cruz kasabasında bir nehirde yaşandı. Deportivo Río Cañas takımında forma giyen 29 yaşındaki futbolcu Jesús Alberto López, sıcak hava nedeniyle serinlemek için nehre girdi. Futbolcu nehirde bir timsahın saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

TİMSAH CESEDİNİ NEHİRDE SÜRÜKLEDİ

Timsahın genç futbolcunun cansız bedenini nehirde sürüklediği anlar kan dondurdu. Kosta Rika Kızıl Haç sözcüsü Leonel Vásquez, komşuların "cesedin timsah tarafından sürüklendiğini" gördüğünü söyledi. Hatta üzücü anları videoya aldılar.

AFP teşkilatından polis çavuşu Marcelino Hernández, "Maalesef sürüngen onu yakaladı ve batırdı. Boğulmaktan mı yoksa timsahın avına uyguladığı baskıdan mı öldüğünü hâlâ bilmiyoruz" dedi.

Nehirde yakaladığı adamın vücudunun her yerine keskin dişlerini geçirdi... Cansız bedenini sürüklerken görüldü. Öldürdüğü kişi kim çıktı - Resim : 1

TİMSAH ÖLDÜRÜLDÜ

Adli Soruşturma Dairesi (OIJ), üniformalı polis memurlarının, genç adamın cesedini serbest bırakması ve böylece onu kurtarabilmesi için hayvanı vurduğuna dair güvence verdi. Kurşunun çarpması sonucu timsah hayatını kaybetti.

Arkadaşları ve ailesinin ona verdiği isimle 'Chuco', takım arkadaşlarının da katıldığı duygusal bir cenaze töreniyle 1 Ağustos'ta toprağa verildi.

Antrenör Montes, López’i biri 10 yaşındaki iki çocuğunun geçimiyle ilgilenen alçakgönüllü ve çalışkan biri olarak tanımlayıp şunları söyledi: "Bir futbolcu olarak müthişti.  Río Cañas'ta futbol için bir mihenk taşıydı, bu tüm kasaba için bir kayıp."

Nehirde yakaladığı adamın vücudunun her yerine keskin dişlerini geçirdi... Cansız bedenini sürüklerken görüldü. Öldürdüğü kişi kim çıktı - Resim : 2

"HER ZAMAN KALBİMİZDE YAŞAYACAKSIN"

Kosta Rika'nın Deportivo Río Cañas kulübü, futbolcunun vefatı için acılı dolu bir mesaj yayımladı:

 "Herkesin bir parçasını alıyorsun sevgili dostum. Bugün herkes için çok zor bir gün ve biz seni spor hayatının birçok yönüyle hatırlayacağız. Teknik direktör, futbolcu ve aynı zamanda bir aile babası olarak. Her zaman kalbimizde yaşayacaksın Chucho. Yüksekten uç.”

TİMSAHLARA KARŞI ÖNLEM ALINACAK

Ölümü ve polisin hayvanı vururken yaptığı eylemlerle ilgili soruşturmalar ilerlerken, Kosta Rika Ulusal Koruma Alanları Sistemi (Sinac), nehirlerde çoğalmaları karşısında timsahların kontrolünü iyileştirmek için eylemler sürdürdüğünü söyledi.