Neo-Nazi Tobias Rathjen'in video manifestosu infial yarattı

Aralarında annesinin de bulunduğu 4'i Türk, 9 kişiyi öldürerek katliam yapan Neo-Nazi Tobias Rathjen'in video manifestosu infial yarattı. "Nüfusu yarıya indirmek" hakkında konuştuğu manifesto çarpık bir zihnin ürünü olarak değerlendirildi.

Tobias Rathjen isimli ırkçı Alman, Almanya’nın Hanau kentinde katliam yaptı. Cani adam, aralarında 4 Türk’ün bulunduğu 9 göçmeni öldürdü ve 6 kişiyi ağır yaraladı.

Ardından evine dönen adam, silahı önce 72 yaşındaki annesine sonra kendine doğrulttu. Geçmişte banka memuru olarak çalışan Rathjen, ardında “Nüfusu yarıya indirmeyi hayal ettiğini” söylediği bir mektup ve bir video bıraktı.

Manifestosunda, Arap ve Türk göçmenler hakkında öfkeli sözler sarfetti. "Pek çok ırk ve kültürü tamamen imha etmekten bahsederek, diğer Neo-Nazilere çağrıda bulundu. Neo Nazi teröristin çektiği video, katliamın ardından sosyal medyadan kaldırıldı.

Münih’teki işini kaybettikten sonra doğum yeri olan Hanau'ya dönen terörist, hükümet tarafından izlendiğini düşünüyordu. Bu yüzden kadınlarla ilişkiye giremediğini ileri sürdü.

Savcı Peter Frank, zanlının komplo teorilerinden de etkilenmiş olduğunu belirtti. Savcı, soruşturma kapsamında zanlının Almanya ve diğer ülkelerdeki olası bağlantılarını  araştırdıklarını bildirdi.