Netanyahu gece basın toplantısı düzenledi: Refah'a tekrar saldıracağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu , Gazze saldırıları devam ederken, ateşkese izin vermediği gibi , dün gece düzenlediği basın toplantısında Refah kentine olası kara operasyonu ile ilgili planlarının hazır olduğunu söyledi.

Netanyahu gece basın toplantısı düzenledi: Refah'a tekrar saldıracağız

Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, erken seçim ve Gazze'deki İsrailli esirlerin salıverilmesi taleplerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'deki İsrailli esirleri evlerine geri getirmeye kararlı olduğunu aktaran Netanyahu, Hamas ile yürütülen dolaylı esir takası anlaşmasıyla ilgili müzakereleri yürüten "ekip ve kabineyle birlikte tüm esirlerin serbest bırakılması için gece gündüz" çalıştığını öne sürdü.

"İSRAİL ESNERKEN, HAMAS SERTLEŞİYOR"

Netanyahu, Hamas üzerindeki baskıyı ve müzakerelerdeki esnekliği dengelemeye çalıştığını ifade ederek "Kim kaçırılanları geri getirmek için her şeyi yapmadığımı söylerse yanılıyor ve yalan söylüyor. Gerçeği bilenler ve hala yalanları tekrarlayanlar, kaçırılanların ailelerini gereksiz yere üzüyor. Gerçek şu ki, İsrail pozisyonunu esnetirken Hamas sertleşiyor." dedi.

Netanyahu, bütün zorluklara rağmen müzakerelerin "sakin ve aklı başında bir kararlılıkla" yürütülmesi gerektiğini ve esirleri getirmenin tek yolunun bu olduğunu söyledi.

"REFAH'A TEKRAR SALDIRACAĞIZ"

Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a yönelik saldırı planlarını onayladığını yineleyerek ABD'den gelen baskının saldırının gecikmesiyle ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Başbakan Netahyahu, İsrail ordusunun saldırılardan kaçarak, Refah'a sığınan yaklaşık 1,5 milyon sivil nüfusu bölgeden çıkarmaya hazırlandığını söyleyerek "Refah'a girmeden zafer olmaz ve oradaki Hamas taburları ortadan kaldırılmadan da zafer olmaz." diye konuştu.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de ateşkes talebiyle kabul edilen karar tasarısının oylamasında "çekimser" oy kullanması karşısında Refah'a saldırı için Washington'a gidecek İsrail heyetinin ziyaretini iptal etmesine ilişkin konuşan Netanyahu, ABD ile İsrail'in yaşadığı anlaşmazlıklara rağmen "Washington'dan haber beklediklerini ve bu konuda diyaloğun yolunu bulacaklarını" söyledi.