Netanyahu ile Joe Biden'ın telefon görüşmesi sızdı! İsrail ABD'ye boyun eğdi

ABD'li yayın kuruluşu CNN, ABD başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun telefon görüşmesinin detaylarını paylaştı. Söz konusu haberde, Biden'in Gazze konusunda isteklerini sıraladığı, Netanyahu'nun da bu istekleri kabul ettiği kaydedildi.

Netanyahu ile Joe Biden'ın telefon görüşmesi sızdı! İsrail ABD'ye boyun eğdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırıları 184.gününde... 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bini aştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre İsrail’de yaklaşık 100 bin kişi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin Gazze Şeridi’ndeki politikasını protesto ederek istifa çağrısı yaparken, ABD başkanı Biden ile Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinin detayları sızdı.

ABD'li yayın kuruluşu CNN, ABD başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında geçen telefon konuşmasının detaylarını okuyucuları ile paylaştı ve Netanyahu'nun Biden'ın tehditlerine hızlı yanıt verdiğini yazdı.

CNN'e göre Biden telefon görüşmesinde Netanyahu'nun derhal yapmasını istediği şeyleri şöyle sıraladı: Kuzey Gazze'ye giden Erez geçiş kapısının açılması, İsrail'in güneyindeki Aşdod limanının açılması ve Kerem Şalom üzerinden gelen malzeme miktarının önemli ölçüde artırılması.

Ancak Biden sadece bununla ikna olmadı Netanyahu'ya hamlelerini akşama kadar duyurması konusunda ısrar etti. İsrail kabinesi aynı akşam kuşatma altındaki bölgeye giren insani yardımın artırılmasına yönelik bu üç tedbiri onayladı.