Hissedarlarıyla bugün paylaştı!.. 2 milyar dolar borca giriyor!.. İşte sebebi!

Netflix, 3. çeyrek raporunda beklentilerin üzerinde bir performans gösterdi. Ancak Netflix Disney+, Apple+, NBCU HBO Max ve Quibi ile rekabet edebilmek için içerik yatırımı kararı aldı ve hissedarlarına duyurdu.

Hissedarlarıyla bugün paylaştı!.. 2 milyar dolar borca giriyor!.. İşte sebebi!

Netflix, daha fazla içerik yatırımı yapmak için bu yıl 2 milyar dolar borca girme kararı aldı. 2 milyar dolarlık içerik yatırımı kapsamında şirket, orijinal programların üretimi, içerik satın alması ve içerik odağında diğer yatırımlara harcama yapacak.

Bu yeni gelişmeyi hissedarlarıyla paylaşan Netflix'in hisseleri açıklamanın ardından küçük bir düşüş yaşadı.

2019'un üçüncü çeyrek mali raporunu yayınlayan Netflix, beklentilerin üstünde bir kazanç tablosu ortaya koydu. Şirketin kazancı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 5,24 milyar dolara ulaştı. Şirketin 1.07 dolar olması öngörülen hisse başı kazancı 1.47 dolara çıkardı.

Disney+ ile rekabet eden şirket, diğer taraftan Apple+, NBCU'nun yeni ürünü Peacock, HBO Max ve Jeffrey Katzenberg'in mobil odaklı ürünü Quibi ile rekabet ediyor. Pazardaki diğer yeni hizmetlerin tabanındaki genişleme, Netflix'in kullanıcı tabanından ciddi bir daralma oluşturuyor.

Şirket, 2019 ikinci çeyrek raporunda 2011'den bu yana ilk kez ABD abonelerinde kayıp yaşadı. İkinci çeyrekte ABD'de yaklaşık 130 bin abone kaybeden şirket, globalede ise platforma 5 milyon kullanıcı ekleyeceğini öngördükten sonra yalnızca 2,7 milyon global kullanıcı kazandı.

Netflix'in bu rekabet karşısında güçlü durabilmesini sağlayan en büyük etken içerikler. Şirketin içerik bütçesi ise oldukça yüksek. Kar - zarar bütçesinde içerik harcamalarına 10 milyar dolar ayıran Netflix, içeriklere nakit olarak 15 milyar dolar harcıyor.