Netflix iflas bayrağını mı çekiyor? Abonelerin sadece yüzde 1'i kullandı

Son zamanlarda kaybettiği abone sayıları ile gündemden düşmeyen dijital film ve dizi izleme platformu Netflix'in iflas bayrağını çekebileceği düşünülüyor. Öyle ki, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Netflix'in başlattığı Netflix Games, abonelerin sadece yüzde 1'i tarafından kullanıldı.

Netflix iflas bayrağını mı çekiyor? Abonelerin sadece yüzde 1'i kullandı

Mobil uygulama araştırma platformu Apptopia tarafından hazırlanan son veriler, Netflix Games kapsamında sunulan oyunların sadece abonelerin yüzde 1'i tarafından kullanıldığını ortaya koydu. Toplamda sadece 23,3 milyon kez indirilen oyunlar arasında en popülerleri Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Exploding Kittens, The Queen’s Gambit’ten ilham alan satranç oyunu.

Netflix iflas bayrağını mı çekiyor? Abonelerin sadece yüzde 1'i kullandı - Resim : 1

Yapılan araştırma, Netflix Games oyunlarının günlük ortalama 1,7 milyon kullanıcıya ulaştığını ortaya koydu. Oyunlarda reklam olmaması ve herhangi bir ekstra ücret talep edilmemesine karşın Netflix kullanıcılarının oyunlara neden ilgi göstermediği ise hala bilinmiyor. Netflix, 2022 yılı sonuna kadar kitaplığına 50 oyun eklemeyi hedeflediğini paylaştı. Son olarak dört yeni oyun duyuran şirket, aynı zamanda ek olarak üç adet stüdyo satın aldı.