Netflix’in son günlerin popüler dizisi 1899 çalıntı mı? 1899 cephesinden açıklama geldi! Olay sözler

Brezilyalı yazar Mary Cagnin, Netflix'in yeni dizisi "1899"un kendi çizgi romanından çalıntı olduğunu öne sürdü. Fenomen dizinin yaratıcılarından Baron bo Odar, söz konusu iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Netflix’in son günlerin popüler dizisi 1899 çalıntı mı? 1899 cephesinden açıklama geldi! Olay sözler

Netflix’in fenomen dizisi ‘Dark’ın yaratıcları Baran bo Odar ve Jantje Friese yeni projesi ‘1899’a şok suçlama!

Bilim kurgu dizisi Dark’ın yaratıcıları Baran bo Odar ve Jantje Friese’in yeni dizisi 1899, 17 Kasım’da dijital yayın platformu Netflix’de izleyicilerle buluşmuştu.

Netflix’in son dönemlerdeki popüler dizisi hakkında çalıntı iddiaları ortaya atıldı.

Brezilyalı çizgi roman sanatçısı Mary Cagnin, 1899’un, 2016 yılında yayımladığı çizgi romanı ‘Black Silence’den esinlendiğini söyledi.

Netflix’in son günlerin popüler dizisi 1899 çalıntı mı? 1899 cephesinden açıklama geldi! Olay sözler - Resim : 1

Twitter hesabı üzerinden çizgi roman ve diziden görsellerle karşılaştırma yapan Cagnin, dizinin tam olarak çizgi romanının bir uyarlaması olduğunu belirtti:

“Şoktayım. 1899 dizisinin 2016’da yayınlanan çizgi romanım Black Silence ile aynı olduğunu öğrendim.”

1899 cephesinden açıklama geldi

Söz konusu iddiaların ardından dizinin yaratıcılarından biri olan Baran bo Odar, Instagram hesabından çalıntı suçlamasını kesin bir dille reddetti.

Odar, şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef ne sanatçısını, ne eserini, ne de çizgi romanı tanyoruz. Biz de kendimizi sanatçı olarak gördüğümüz için asla başka sanatçılardan çalmayız. Kendisine ulaştık, umarım bu suçlamaları geri alır. İnternet tuhaf bir yer haline geldi, lütfen nefret yerine daha çok sevgi.”