Netflix'teki Harry ve Meghan belgeselinin ikinci bölümü yayınlandı: İşte tartışma yaratacak 6 açıklama

Prens Harry ve Meghan Markle'ın merakla beklenen belgesel dizisinin ikinci bölümü yayınlandı. İşte diziden tartışma yaratacak altı açıklama...

Netflix'teki Harry ve Meghan belgeselinin ikinci bölümü yayınlandı: İşte tartışma yaratacak 6 açıklama

Prens Harry ve Meghan Markle'ın Netflix'te yayınlanan tartışma yaratan belgesel dizisinin merakla beklenen ikinci bölümü dün (15 Aralık) yayınlandı.

İndependent'ın haberine göre, Harry ve Meghan'ın ikinci bölümünde, çiftin Prens William ile tartışmalarından Meghan'ın düşük yapmasına kadar her şey detay yer alıyor.

2020'de Kraliyet'ten ayrılan Harry ve Meghan, belgeselde ilişkileri hakkında daha önce hiç kamuya açıklamadıkları birçok konuyla ilgili samimi röportajlar veriyor.

İşte dizinin ikinci bölümünden detaylar...

Harry, Meghan'ın düşük yapmasından Mail on Sunday gazetesini suçluyor

Sussex Dükü, karısının düşük yapmasına, çiftin Mail on Sunday gazetesinin sahibi Associated Newspapers Limited'e (ANL) karşı açtığı davanın yarattığı stresin neden olduğunu iddia ediyor.

2021'de Meghan, görüşmediği babası Thomas Markle'a el yazısıyla yazılmış "kişisel ve özel" bir mektubun yayınlanması nedeniyle Mail on Sunday'e karşı açtığı mahremiyet davasını kazandı. Dava sonucunda gazetenin Düşes'e 1 sterlin tazminat ödeyeceği açıklandı.

Harry, belgeselde "Mail'in yaptıkları yüzünden karımın düşük yaptığına inanıyorum" diyor.

Netflix'teki Harry ve Meghan belgeselinin ikinci bölümü yayınlandı: İşte tartışma yaratacak 6 açıklama - Resim : 1

"Ağabeyimin bana bağırması ve bağırması korkunçtu"

Beşinci bölümde Harry, 2020'de Sandringham Malikanesi'nde kraliyet ailesinin kıdemli üyeleri arasında acil bir toplantıya ilişkin açıklamasını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Röportaj sırasında Harry, "Ağabeyimin bana bağırması ve bağırması korkunçtu" diyor.

Babası Kral Charles'ın "kesinlikle doğruluğu olmayan" sözler söylediğini ve büyükannesi merhum Kraliçe II. Elizabeth'in "her şeyi anlamak için sessizce orada oturduğunu" anlatıyor.

Beyonce'un Oprah röportajından sonra Meghan Markle'a mesajı

Harry ve Meghan, 2021'de Oprah'a her şeyi anlatan röportajlarını verdikten sonra, Beyonce Düşes'e mesaj attı.

Meghan yeni belgeselde mesajı okuyor ve şöyle diyor: "Cesaretime ve kırılganlığıma hayranlık ve saygı duyuyor ve iyileştirilmesi gereken nesiller arası lanetleri kırmak için seçildiğimi düşünüyor."

Netflix'teki Harry ve Meghan belgeselinin ikinci bölümü yayınlandı: İşte tartışma yaratacak 6 açıklama - Resim : 2

Harry, Kraliyet'le ilgili neyi özlediğini açıklıyor

Kraliyet kurumunun bir parçası olmakla ilgili neyi özlediği sorulduğunda Dük, "Yılın belirli bir döneminde hepimizin tek çatı altında toplandığı aile toplantılarını özlüyorum" diyor.

Konuşmasına şöyle devam ediyor: “Kurumun bir parçası olmak Birleşik Krallık'ta olduğum anlamına geliyordu. Bu yüzden Birleşik Krallık'ı özlüyorum, arkadaşlarımı özlüyorum. Birkaç arkadaşımı da bu süreçte kaybettim.”

Dük ve Düşes, saray arazisindeki evlerinin 'çok küçük' olduğundan şikayet ediyor

Çift, birlikte evlilik hayatına atılırken yaşam düzenlerinden mutsuz olduklarını anlatıyor.

Düğünlerinden sonra Kensington Sarayı'nın arazisinde bulunan Nottingham Cottage'a taşındılar.

Belgesel dizisinde Meghan, kulübede geçirdikleri zamanı hayatlarının "perde arkasında hayatımızın gerçekte nasıl olduğuna kimsenin inanamayacağını düşündüğüm bir "zaman" olarak tanımlıyor. Mülkü "çok küçük" olarak tanımlıyor.

Netflix'teki Harry ve Meghan belgeselinin ikinci bölümü yayınlandı: İşte tartışma yaratacak 6 açıklama - Resim : 3

Meghan düğün konuşmasının tamamını okudu

Meghan, Harry'nin yanında otururken telefonundan düğünde yaptığı konuşmayı okudu:

"Bu gece neden konuşmak istediğimin özüne gelelim. Her şeyden önce, kısa bir süre oldu. Ama en çok bir hikaye paylaşmak istedim. Sevdiğim adam ve tanışmamız hakkında bir hikaye. Buna modern bir peri masalı diyelim. Bir zamanlar Los Angeles'ta bir kız varmış. Bazıları ona 'aktris' dermiş...”

Dizinin ilk üç bölümü 8 Aralık'ta yayınlanmış ve Kraliyet Ailesi ile İngilizlerin tepkisini çekmişti. 

İlk üç bölümünde çiftin ilişkilerinin başladığı dönemine odaklanan dizide Prens Harry ile tanışmaları, Meghan'ın ırkçı tepkilerle karşılaşması ve Kraliyet Ailesi'yle tanışması yer alıyordu.