Nevşehir fırtınaya teslim oldu! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı verilen Nevşehir'de şiddetli fırtına ve sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, bazı ağaç dalları kırılırken bazı bölgelerde de elektrik telleri koptu.

Nevşehir fırtınaya teslim oldu! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Türkiye'nin birçok ilinde  etkili olan sağanak ve şiddetli fırtına, Nevşehir'de de kendini gösterdi. 

Nevşehir fırtınaya teslim oldu! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi - Resim : 1

ÇATILAR UÇTU, AĞAÇ DALLARI KIRILDI

Sarı kodlu uyarı verilen Nevşehir'de geçtiğimiz gün sabah saatlerinde başlayan ve yer yer şiddetini arttıran rüzgar il genelinde etkili oldu. Nevşehir merkez ile ilçe ve beldelerinde zaman zaman fırtınaya dönüşen rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, bazı ağaç dalları kırılırken bazı bölgelerde de elektrik telleri koptu.

HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İl genelinde yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtına dolayısıyla vatandaşlar zor anlar yaşadı. Rüzgar yollarda en çok sürücüleri ve özellikle motosikletli kuryeleri etkilerken, fırtına şeklinde esen kuvvetli rüzgar çatı uçmalarına, elektrik tellerinin kopmasına, ağaç ve direk devrilmelerine neden oldu. Merkez ilçeye bağlı Çat kasabasında bir evin çatısı uçarken, Avanos ilçesinde de ağaçlar devrildi. Kızılırmak sahilinde devrilen ağaç etrafında kimsenin olmaması muhtemel yaralanmaların önüne geçti. Nevşehir'de il genelinde etkili olan rüzgar, ilerleyen saatlerde yerini yağmura ardından da kar yağışına bıraktı.