Kadın taksiciye meslektaşlarından tehdit!

Nevşehir’in tek kadın taksi şoförü olan 2 çocuk annesi Zeliha Demirci olmasının erkek taksicilerin tehditleriyle karşı karşıya kaldı.

2 çocuk annesi Zeliha Demirci, yaklaşık bir buçuk yıl önce Kapadokya bölgesinin tek kadın taksi şoförü olarak çalışmaya başladı. Erkek taksiciler, Demirci'ye Nevşehir ve Uçhisar’da taksicilik yaptırmamak ile sözlü tehditlerde bulunuyor.

Son olarak geçtiğimiz akşam taksisine müşteri gibi binen 2 erkek taksicinin tehditleri ile karşılaşan Zeliha Demirci, kendisini tehdit eden erkek taksiciler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Demirci, "Kadın olarak çalışmak istiyorum, ekmeğimi kazanmak istiyorum ama onlar bu durumdan rahatsızlar. Nevşehir ve özellikle Uçhisar’da taksiciler bana iş yaptırmak istemiyor. Bayan taksici istemiyoruz diyorlar. Ben taksi plakası alalı bir buçuk yıl oldu. Bana sürekli kadın taksici istemiyoruz diye sözle tehditte bulunuyorlardı. Son olarak dün akşam saatlerinde taksicinin birisi aracıma bindi. Beni bir başla yere bir kişiyi daha alacağız diye götürdü. Ara sokakta bir kişi daha binmesinin ardından aracımda beni tehdit ettiler.

Seni burada gezdirmeyeceğiz, sana burada iş yaptırmayacağız, yaparsan da seni her şekilde farklı yerlerde seni istediğimiz yerde yine alacağız diye tehdit ettiler. Bende polisi aradım. Şoka girdim o anda ne bağırabildim ne de başka bir şey yapabildim. Tek yaptığım şey polisi aramak oldu. Savcılığa ifademi verdim ve suç duyurusunda bulundum. Kadın olarak çalışmak istiyorum. Tek suçum taksici olmak. Taksici olduğum için çalışmamı ekmeğimi kazanmamı istemiyorlar” dedi.