Nevzat Çiçek tv100'de açıkladı! Şoke eden İsrail iddiası! "Filistinli mahkumlar ölseler de cenazeleri teslim edilmiyor"

Gazeteci Nevzat Çiçek, Ece Üner ile Ana Haber'de açıklamalarda bulundu. İsrail'de Filistinli mahkumlar cezası bitmeden ölürse, cenazelerinin ailelerine teslim edilmediğini söyleyen Çiçek, "İsrail hapishanelerinde bir çocuk 10 yıl ceza almışsa 5. yıl sonunda cezaevinde hayatını kaybediyorsa naaşı ailesine verilmiyor. O 5 yıl daha cezaevinde bekletiliyor ve cezasını çektikten sonra teslim ediliyor." dedi.

tv100'de Ece Üner ile Ana Haber'e konuk olan Gazeteci Nevzat Çiçek, İsrail'deki mahkumlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nevzat Çiçek şu açıklamaları yaptı:

"BUNU DUYDUĞUMDA ŞOK OLDUM"

"Türk basınının ilk defa duyacağı bir şey söyleyeyim. Bugün Hamaslı yetkililer bunu onayladı ama İsrailli yetkililerin onaylamasını bekliyorum hala. İsrail hapishanelerinde bir çocuk 10 yıl ceza almışsa 5. yıl sonunda cezaevinde hayatını kaybediyorsa naaşı ailesine verilmiyor. O 5 yıl daha cezaevinde bekletiliyor ve cezasını çektikten sonra teslim ediliyor. Mesela bunu duyduğumda şok oldum. Bir insan İsrail cezaevinde hayatını kaybetse bile naaşa morgda o cezayı çektiriyorlar."