New York Times'tan dünyanın konuştuğu manşet

Amerika'nın saygın gazetelerinden New York Times, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden 100 bin kişiyi birinci sayfasına taşıdı. Haberde, "Ölenler, listede basit birer isimden ibaret değil. Onlar, içimizden birileri..." ifadesine yer verildi.

New York Times'tan dünyanın konuştuğu manşet

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Şu ana kadar en fazla can kaybının yaşandığı ülke ise Amerika Birleşik Devletleri. ABD Başkanı Donald Trump'ın önlem almaması nedeniyle ölümlerin önüne geçilemediği ülkede ölü sayısı 100 bine geldi.

Vaka sayısında da dünyada başka bir ülkenin görmediği faciayı yaşayan Amerika'nın saygın gazetelerinden New York Times, salgında hayatını kaybeden insanların isimlerini birinci sayfasına taşıdı. 100 bin ismin yer aldığı liste için, "Ölenler, listede basit birer isimden ibaret değil. Onlar, içimizden birileri..." ifadesi kullanıldı.

İşte New York Times'ın bugünkü birinci sayfası

New York Times'tan dünyanın konuştuğu manşet - Resim : 1

Haberi yapan editörlerden Simone Landon, haftalar boyunca ülke çapındaki bütün gazeteleri tarayarak ölüm ilanlarına baktıklarını söyledi. Landon, “Her insan özel ve eşsiz bir bireydi. Onları hatırlamak için yaptık” ifadesini kullandı.

Ulusal haberler editörü Marc Lacey ise, “Ben insanların 100 yıl sonra baktıklarında şu an neler yaşadığımızı görmelerini sağlamak için bir şeyler yapmak istedim” dedi.