New York'ta OHAL ilan edildi

ABD'nin New York şehrine yağan şiddetli yağışların ardından sokaklar göle döndü. Metro seferlerinin iptal edildiği şehirde Olağanüstü hal ilan edildi.

New York'ta OHAL ilan edildi

New York'ta dün başlayan ve şehri sular altında bırakan yağışlar sonrasında metro seferleri iptal edilmişti. 

New York şehir bölgesi Acil Durum Yönetim Komiseri Zach Iscol yaptığı açıklamada, "Seyahat etmeniz gerekiyorsa toplu taşımayı tercih edin. Su basmış yollara girmeyin. Bodrum katında yaşıyorsanız, daha yüksek bir yere taşınmaya hazır olun" şeklinde uyarılarda bulundu.

New York Polis Departmanı da çok sayıda yolun kapatıldığını duyurdu ve Ulusal Muhafızların konuşlandırıldığını söyledi.

Manhattan'ın doğu yakasındaki önemli bir yol olan FDR Drive'ın bir bölümünde araba lastiklerinin üzerinden sular yükselirken diğer yerlerde trafik durma noktasına geldi.

YAĞIŞLAR SÜRECEK

Şehrin bazı bölgelerinde 20 cm'ye kadar yağmur yağdı, ancak akşam saatlerinde gökyüzü biraz sakinleşti. New York'un şehir bölgesindeki bazı kesimler için ani sel uyarısı yapıldı.

Kötü hava şartları nedeniyle hava ulaşımının da olumsuz etkilendiği New York'ta, LaGuardia Havalimanı'nın bir terminaline (Terminal A) tüm erişimin kapandığını, eyaletteki 3 havalimanında aksamaların yaşandığı bildirildi. Yolculara seyahate çıkmadan önce havayolu şirketlerine danışmaları tavsiye edildi.

OHAL İLAN EDİLDİ

Diğer taraftan New York'un dışında, geçen haftanın 4 gününü sağanak yağışla geçiren New Jersey ve Connecticut eyaletlerinin çoğu ilçesi için de sel baskınına karşı sakinler uyarıldı.

New York City'den Hudson Nehri'nin hemen karşısındaki New Jersey kasabası Hoboken'de de olağanüstü hal ilan edildi.