Niğde'den güzel haber. Sayıları 2 bin 604'e ulaştı. Hızla çoğalmaya devam etmeliler

Niğde'nin Çamardı ilçesi sınırlarındaki Aladağlar Milli Parkı ve Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndan yaban keçileri için güzel bir haber geldi. Bölgede bulunan ve popülasyonları çoğaltılmaya çalışılan yaban keçilerinin sayısı 2 bin 604'e kadar yükseldi.

Niğde'den güzel haber. Sayıları 2 bin 604'e ulaştı. Hızla çoğalmaya devam etmeliler

Niğde'nin Çamardı ilçesinden yaban keçileri için güzel bir haber geldi.  Aladağlar Milli Parkı ve Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda  bulunan yaban keçilerinin sayısı yapılan çalışmalar neticesinde  2 bin 604'e kadar yükseldi. 

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü ekipleri, Aladağlar Milli Parkı ve Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda 2023 yılı yaban keçisi sayımını tamamladı. Bu bölgelerde 10 farlı alanda 20 kişilik ekiple yapılan sayıma göre 2003'te 793 olan yaban keçisi sayısı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat esasına göre yürüttüğü koruma, gözetim, kaçak avcılıkla mücadele ve fotokapan tedbirleriyle 2 bin 604'e yükseldi.

 

Niğde'den güzel haber. Sayıları 2 bin 604'e ulaştı. Hızla çoğalmaya devam etmeliler - Resim : 1

KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK

Aladağlar dışında kalan Ulukışla ilçesindeki Horoz Devlet Avlağı'nda da 473 yaban keçisi bulunuyor.

Öte yandan ekipler, bu yıl kaçak avcılık yapan 49 kişiye 202 bin 122 lira idari para cezası kesti, 14 av tüfeğine el koydu.

 

Niğde'den güzel haber. Sayıları 2 bin 604'e ulaştı. Hızla çoğalmaya devam etmeliler - Resim : 2