Son Dakika! Niğde'de büyük deprem

Niğde'nin Bor ilçesinde saat 13.27'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Son Dakika! Niğde'de büyük deprem

AFAD internet sitesinden elde edilen verilere göre Niğde'nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. 

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Saat 13.27'deki depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntı  Konya, Mersin, Aksaray'ın da aralarında bulunduğu çevre illerden de hissedildi.  Paniğe neden olan depremle ilgili olumsuz bir durum henüz bildirilmedi.

 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depreme ilişkin yaptığı açıklamada  "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

4 AYDAKİ SARSINTI 17 GÜNDE OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntını yaşandığını açıklamıştı. Yaklaşık 4 ayda kaydedilebilecek deprem sayısının 17 günde gerçekleştiğini anlatan Tatar, ortalama 3 dakikada bir artçı sarsıntı gerçekleştiğini söyledi.