Nihat Özdemir'den flaş açıklama! TFF'den seyirci kararı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağan genel kurul toplantısında Nihat Özdemir açıklamalarda bulundu. Özdemir, yeni sezonda uygulanacak seyirci kararını da açıkladı.

Nihat Özdemir'den flaş açıklama! TFF'den seyirci kararı

Nihat Özdemir "İlk olarak stadyum kapasitesin yüzde 50’si, locaların tamamı olmak üzere yeni sezonda takımlar seyirci alabilecek" diye konuştu. 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamaları şöyle:

Yabancı sayısı

"Yeni yabancı sayısı kararını geçen sezon uygulayacaktık ancak gelen talepler nedeniyle erteledik. 2021-22 sezonundan itibaren bu kararı uygulayacağımızı bildirmiştik. Amacımız tüm kulüplerin planlamalarını buna göre yapmasıydı."

Şenol Güneş'e güveniyoruz

"EURO 2020'den gerekli dersleri aldık. Rotamızı 2022 Dünya Kupası'na çevirdik. Hocamız Şenol Güneş'e ve futbolcularımıza güveniyoruz. Dünya Kupası'na katılacağımıza inanıyoruz."

"Klüpler destekçilerine kavuşacak"

"İlk olarak stadyum kapasitesin yüzde 50’si, locaların tamamı olmak üzere yeni sezonda takımlar seyirci alabilecek. Böylece kulüpler en büyük destekçilerine kavuşacak ve ekonomik olarak rahatlayaktır."

"TFF 1. Lig'te VAR'ı uygulamayı hedefliyoruz" 

"MHK Başkanımız Serdar Tatlı VAR kadrosunu genişletiyor. 2022-23 sezonu ile birlikte TFF 1. Lig'de de VAR'ı uygulamayı hedefliyoruz. TFF 1. Lig maçlarının oynandığı statlarımızı teknojik olarak hazırlamak için çalışıyoruz."

"TFF olarak destek veriyoruz" 

"Yayın hakları anlaşmasının da sık sık Süper Lig A.Ş. tarafından yapılması gündeme gelmektedir. TFF kanunen yayın haklarının, tüm paydaşlarının rızası alınarak kurulacak bir Süper Lig A.Ş.' ye devredilmesini desteliyoruz. Bu hususta yurtdışı örneklerini inceliyoruz. Bunun mümlün olup olmadığını tartışıyoruz. Özel bir maddeyle Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ve iç yapısının belirlenmesi söz konusu olmaldırı. Çalışmalarımız çok yönlü olarak devam etmektedir.

Yeni yayın ihalesini çok önemsiyoruz. Bu yılın sonuna kadar yeni yayın ihalesini yapacağız. İhale komisyonu TFF'den dört üye, Kulüpler Birliği'nden dört üye ve bir de profesyonel üye olmak üzere dört üyeden oluşmaktadır. İhale komisyonu uzun süredir çalışıyor."