Yengesinin kafasını kesip kemiklerinden çorba yaptı! Yamyam adam suçüstü yakalandı!

Yamyamlık veya kanibalizm, bir bireyin aynı türden başka bir bireyi yeme eylemi olarak tanımlanıyor. Dünyada zaman zaman insanları dehşete düşüren olaylar gündeme geliyor. Yamyalıkta yeni olay! Çiftlikte yaşayan adam, kendisini ziyarete gelen yengesinin kafasını palayla kesti. Ardından yengesinin cesedini parçalayan adam, kemiklerden çorba yaptı. Şüphelen akrabaların şikayeti üzerine çiftliğe gelen polisler yamyamı çorbayı içerken suçüstü yakaladı.

Yengesinin kafasını kesip kemiklerinden çorba yaptı! Yamyam adam suçüstü yakalandı!

Nijerya’nın Benue eyaletine bağlı Oju bölgesinde yaşanan bir olay dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Latin Times'ın bildirdiğine göre, 45 yaşındaki Jeremiah Ode isimli bir adam çiftliğini ziyaret eden amcasının eşinin kafasını palayla kesti. Ardından ise yengesinin parçaladığı cesedinin kemikleriyle biber çorbası yaptı. Priscilla'nın akrabaları, yaşlı kadının çiftlikten her zamanki saatte eve dönmemesi üzerine alarma geçti. Priscilla’yı aramaya çıkan yakınları Ode’in yaşlı kadını öldürdüğü fark etti ve cani yeğeni kemiklerinden yaptığı yemeği yerken suçüstü yakaladı.

Yengesinin kafasını kesip kemiklerinden çorba yaptı! Yamyam adam suçüstü yakalandı! - Resim : 1

Savunması şoke etti

Bu ayın başlarında yengesini palayla öldürme iddiasıyla gözaltına alınan Ode, Makurdi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıktı. Raporlar, Ode'nin toplumda akıl sağlığı sorunları yaşadığının bilindiğini iddia etti. Ode polise verdiği ifadesinde yengesinin kendi kendisine palalarla kavga ettiğini ve konuştuğunı söyledi.

Baş Yargıç Regina Alagh, zanlının Makurdi'deki Federal Islah Merkezi'nde tutuklanmasını emretti. Ode’in 11 Kasım 2022 tarihinde görülecek yeni davasında cezasının kesinleşmesi bekleniyor.