İşte Nisa bebeğin ölümünde şüphelilerin ifadeleri!

Nisa bebekte acı haber geldi hayatını kaybeden bebeğe götürüldüğü bakım evinde yanlış müdahalede bulunduğu iddia edilen bir bakıcı ve temizlik görevlisinin şüpheli olarak ifadesine başvuruldu.

Büşra hemşirenin süt annelik yaptığı 3 aylık nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti.  Bulunduktan sonra ambulans ile Şeh Zayet Çocuk Yuvası'na getirilen Nisa bebek bakıma alındı.

Kendisi gibi 7 kimsesiz çocuk ile birlikte bakılan Nisa bebeğin hareket etmediği ortaya çıkınca hastaneye kaldırıldı.

Nisa bebeği ihmal mi öldürdü?

Ancak Nisa bebeğin yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine polis soruşturma başlattı.

Olayla ilgili iki bakıcının şüpheli olarak ifadesi alındı.

İşte o ifadeler!

O bakıcılardan 5 gün önce işe başlayan D.Y., “İşe geldikten sonra ben tek anne olarak görev yapıyorum saat 8'de çocuklara mama vermeye başladım. Nisa bebek çok ağlıyordu ilk ona biberon ile mama verdim. Çocuğu kucağıma alıp biberon ile besledim. Gazızını çıkardım ve yatağına yatırdım. Diğer çocukarda ağladığı için tek tek besledim" dedi.

Nisa bebeğin ve diğer bebeklerin beslenmesinin ardından içeri giren temizlik görevlisi Nisa bebeğin hareketsiz olduğunu fark etti.

Bakıcı D.Y., ifadesinde çocukları yıkamak için banyoya götürüyordum daha ikinci çocuğu almıştım ki temizlik görevlisi hemşirelere haber vermiş ve doktor odasına götürmüşler, orada müdahale edilmiş.

"Mamasını gayet iyi yedi"

D.Y., ifadesinin devamında ise “Ben Nisa bebeğe ne olduğunu boğazına birşey kaçıp kaçamadığını neden fenalaştığını hareketiz duruma neden geldiğini bilmiyorum. Nisa bebek mamasını gayet iyi yedi. Ben yatağa bıraktığımda gayet iyiydi. Benim ihmalim yok” dedi.

Diğer bir bakıcı olan D.F. ise nisa bebeği D.Y’nin kusma şikayeti ile kurum doktoruna götürdüğünü söyledi.

Anne tutuklandı

İstanbul'un Pendik ilçesinde terk edilen 3 aylık Nisa Mihriban bebeğin annesi Ebru S. tutuklandı.

Pendik'teki evinde gözaltına alınan ve hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "koruma, gözetim, yardım veya bildirim yükümlülüğünün ihlali" suçlarından soruşturma başlatılan Ebru S'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Anne daha sonra Kartal Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Ebru S., Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı.