Nobel Ödüllü Fizikçinin makarna tarifi ortalığı karıştırdı! Ev kadınları ateş püskürüyor

2021 yılında “Atomik ölçekten gezegen ölçeğine kadar fiziksel sistemlerde düzensizlik ve dalgalanmaların birbiriyle olan etkileşimini keşfetmesi” sebebiyle Nobel fizik ödülünü kazanan Profesör Giorgio Parisi, makarnanın yanlış pişirildiğini ve pişirmenin yarısında ocağın kapatılarak gerisini tencere içindeki ısının halletmesi gerektiğini söyledi. Ancak İtalyan ev kadınları, bu tarife ateş püskürdü.

Nobel Ödüllü Fizikçinin makarna tarifi ortalığı karıştırdı! Ev kadınları ateş püskürüyor

Nobel ödüllü İtalyan bir fizikçinin makarna pişirme tavsiyesi de bu sebeple büyük bir tartışma yarattı. Bilim insanının önerisi, İtalyan mutfağında asırlardır sürdürülen her şeyi tepe taklak ediyor.

2021 YILINDA NOBEL ÖDÜLÜ ALDI 

2021 yılında “Atomik ölçekten gezegen ölçeğine kadar fiziksel sistemlerde düzensizlik ve dalgalanmaların birbiriyle olan etkileşimini keşfetmesi” sebebiyle Nobel fizik ödülünü kazanan Profesör Giorgio Parisi, pişirme işleminin ortasında ocağı kapatmayı ve sonrasında tencerenin kapağını kapatarak, gerisini sudaki ısının halletmesini beklemeyi öneriyor. Bu sayede ise makarna pişirmenin masrafının azaltılabileceğini söylüyor.

EV HANIMLARI TEKİ GÖSTERDİ

Ancak bu makarna tarifi, İtalyan ev hanımlarının pek hoşuna gitmedi. İtalyan ev hanımları, makarnanın sadece tencere ısısıyla kaynayamacağını ve ateşin gerekli olduğunu savunuyor. Bakalık ev hanımları mı yoksa Nobel ödüllü fizikçi mi galip gelecek.