Nobel Tıp Ödülü'nü David Julius ve Ardem Patapoutian aldı

Nobel Tıp Ödülü sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettikleri için David Julius ve Ardem Patapoutian'e verildi. Nobel Tıp Ödülü için COVİD aşısını bulan BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin de isimleri geçiyordu.

Nobel Tıp Ödülü'nü David Julius ve Ardem Patapoutian aldı

2021 Nobel Tıp Ödülü'nü David Julius ve Ardem Patapoutian kazandı.

2021 Nobel Tıp Ödülü sahinini buldu. 2021 Nobel Tıp Ödülü'nü David Julius ve Ardem Patapoutian kazandı.

Sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettiler

2021 yılı Nobel Psikoloji veya Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutian´a sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettikleri için verildi.

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında açıklanan ödüller için İsveç Akademisi, İsveç Kraliyet Bilim Akademisi, Karolinska Enstitüsü'ndeki Nobel Meclisi ve Norveç Nobel Komitesi, oylama yaparak 2021 yılının ilk ödülü olan Psikoloji veya Tıp dalında ödül sahibini belirledi. Buna göre, David Julius ile Ardem Patapoutian, `sıcaklık ve dokunma reseptörlerini´ keşfettikleri için Nobel Ödülü´nü aldı.

Psikoloji veya Tıp alanında bugüne kadar 111 Nobel Ödülü, 222 bilim insanına verildi. Nobel Ödülü kazananlar ödülünün yanı sıra 10 milyon İsveç kronu (yaklaşık 1 milyon 145 bin ABD doları) para ödülü alacaklar ve ödül seremonisi Aralık ayında Oslo'da yapılması bekleniyor.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Nobel alması bekleniyordu

Koronavirüs aşısını bulan BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin isimlerinin de Nobel Tıp Ödülü için adaylar arasında olduğu belirtilmişti.

Nobel Tıp ödülü 1901'den bu yana veriliyor

1901'den bu yana 111 Nobel Tıp Ödülü verildi. Ödülü kazananlardan 12'si kadındı.

İlk olarak Alman bilim insanı Emil Adolf von Behring'e verilen Nobel Tıp veya Fizyoloji ödülünün sahibine bir madalya, bir diploma ve miktarı yıllara göre değişen para ödülleri veriliyor.

Nobel Tıp Ödülünün en genç kazananı, 1923 yılında insülinin keşfinden ötürü 32 yaşındaki Frederick G. Banting oldu.

1966 yılında "tümöre neden olan virüsleri" bularak Nobel Tıp Ödülü'nü alan 87 yaşındaki Peyton Rous ise ödülü alan en yaşlı bilim insanı olarak tarihe geçti.
.