Nüfus memurunun hatası hayatını kararttı! 38 yıl boyunca kanıtlamaya çalıştı! Senaristler peşinde!

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı nüfusa kadın olarak yazılmış ve kendisine pembe kimlik verilmişti. Bodur, bu hatadan dolayı ne resmi evlilik yapabildi ne de doğan çocuklarını nüfusuna yazdırabildi. Filmleri andırmayan hayat hikayesiyle Kumral Bodur, yapımcılara esin kaynağı oldu.

Nüfus memurunun hatası hayatını kararttı! 38 yıl boyunca kanıtlamaya çalıştı! Senaristler peşinde!

Giresun’da nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı pembe kimlik verilen ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan 52 yaşındaki Kumral Bodur’un hayatı beyaz perdeye ilham kaynağı oldu.

38 YIL BOYUNCA ERKEK OLDUĞUNU İSPAT ETMEYE ÇALIŞTI 

Yazar Aziz Nesin’in filmlere de konu olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanının ardından, nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur’un 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştığı hayat hikayesi de filme konu oluyor.

SENARYO YAZIMI İÇİN GÖRÜŞECEKLER

Film yapımcılarının kendisini aradığını anlatan Kumral Bodur, “Trajikomik bir film hikayesi için hayatımın bir film senaryosuna ilham kaynağı olmuş. Bununla ilgili filmin yönetmenliğini yapacak olan Abbas Karatekin ve Yapımcısı Ulaş Karadeniz beni aradılar ve projelerinden bahsettiler. Ben de olumlu yaklaştım. Önümüzdeki günlerde Giresun’a gelip senaryo yazımı için detaylı görüşmeler yapacağız” dedi.

Nüfus memurunun hatası hayatını kararttı! 38 yıl boyunca kanıtlamaya çalıştı! Senaristler peşinde! - Resim : 1

15 HAKİM, 19 SAVCI DEĞİŞMİŞ, KİMLİĞİ DEĞİŞMEMİŞTİ

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur nüfus memurunun yaptığı hatadan dolayı nüfusa kadın olarak yazılmış ve pembe kimlik verilmişti. Ancak yapılan hatanın düzeltilmesi ise tam 38 yıl sürmüş bu süre içerisinde evlenip çocuk sahibi olmasına rağmen ne resmi evlilik yapabilmiş ne de çocuklarını nüfusuna yazdırabilmişti.

ÇOCUKLARINI KARDEŞLERİNİN NÜFUSUNA YAZDIRDI

Çocuklarını kardeşlerinin nüfusuna yazdıran Kumral Bodur, sigortalı bir işe girip çalışamamış ve askerlik görevini de yapamamıştı. 15 hakim, 19 savcının değiştiği hukuk mücadelesi ise tam 38 yıl sürmüştü.

KADIN KİMLİĞİYLE ERKEK CEZAEVİNE GİRDİ 

Kumral, mahkeme sürecinde yaşadığı psikoloji sorunlar nedeniyle aldığı hapis cezasını da, kadın kimliğiyle, erkek cezaevine girdiğinde ise yanlışlığın fark edilmesi sonucu cezaevinden dışarı çıkartılmıştı.