Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi gündemden düşmüyordu, Oscar'a aday gösterildi!

Nuri Bilge Ceylan'ın, henüz vizyona girmeden gündemden düşmeyen eseri Kuru Otlar Üstünde, Oscar'a aday gösterildi. Merve Dizdar, geçtiğimiz ay filmde canlandırdığı rol ile Cannes Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü almıştı.

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi gündemden düşmüyordu, Oscar'a aday gösterildi!

Nuri Bilge Ceylan'ın 29 Eylül'de gösterime girecek olan ve  76. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan "Kuru Otlar Üstüne" filmi, şimdi de Oscar'a aday oldu.

"EN İYİ ULUSLARARASI FİLM DALINDA YARIŞACAK"

Prömiyeri Adana'da yapılacak olan film, Türkiye'nin 96'ıncı Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak seçildi. Beyaz perde alanındaki meslek örgütü temsilcilerinin oluşturduğu 15 kişilik seçici kurul tarafından "En İyi Uluslararası Film" dalında Türkiye adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği'ne başvuran 7 filmin değerlendirildiği toplantıda, yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye'nin "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak belirlendi. ABD'de düzenlenecek ödül töreninin, önümüzdeki mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi gündemden düşmüyordu, Oscar'a aday gösterildi! - Resim : 1

MERVE DİZDAR CANNES'TA EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Son dönemde ekranların gözde yeteneklerinden Merve Dizdar, geçtiğimiz ay Kuru Otlar Üstüne filminde canlandırdığı rol ile 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı.

KURU OTLAR ÜSTÜNDE'NİN OYUNCULARI VE KONUSU

Samet (Deniz Celiloğlu), Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan ve İstanbul'a atanmayı ümit eden bir resim öğretmenidir. Öğrencisi Deniz'i (Merve Dizdar) taciz etmekle suçlanır. Samet, bu suçlamadan kendini temize çıkarmak için mücadele ederken, aynı zamanda köyün ve toplumunun katı kurallarıyla da başa çıkmak zorunda kalır.

Filmin kadrosunda Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici, Ferhat Akgün, Cengiz Bozkurt, Nalan Kuruçim, Münir Can Cindoruk ve Elit Andaç Çam gibi isimler yer alıyor.