O ilimizde et ve süt verimliliği giderek artıyor... Hayvan sahibi olan çiftçiler mutluluktan havalara uçuyor

Küçükbaş hayvancılığı canlandırmak için Mera Islah Projesi başlatan Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilerden tam not aldı. Et ve süt verimliliğinin arttığını belirten çiftçiler çok mutlu.

O ilimizde et ve süt verimliliği giderek artıyor... Hayvan sahibi olan çiftçiler mutluluktan havalara uçuyor

Giresun’da uygulanan Mera Islah Projesi ile ilgili Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada mera alanlarındaki iyileştirmelerin çiftçiler tarafından olumlu karşılandığı belirtilerek, “Giresun ilimiz mera ve yaylak alanlarında uygulanan ıslah projeleri sayesinde merada otlayan hayvan biriminde artış sağlanmaktadır. Özellikle bölge hayvancılığımızın geliştirilmesinde önemli bir yere sahip olan mera alanlarımızdaki iyileştirmeler, çiftçilerimiz tarafından olumlu karşılanmakta ve her geçen gün talep artmaktadır.

O ilimizde et ve süt verimliliği giderek artıyor... Hayvan sahibi olan çiftçiler mutluluktan havalara uçuyor - Resim : 1

VERİM GİDEREK ARTIYOR

Mera alanlarında uygulanan ıslah projeleri, kırsal alanda yaşayan küçük ve orta ölçekteki çiftçilerin yaşam seviyelerinin ve kalitesinin yükseltilmesine önemli katkı sağlamaktadır. Bölgemizde çiftçilerle birlikte yürütülen mera ıslah projeleri sayesinde vejetasyonu oluşturan baklagil ve buğdaygil bitkilerinin yem değerinin yüksek olduğu et ve süt veriminde önemli artışlar sağlandığı belirtilerek hayvan işletme sahipleri memnuniyetlerini dile getirmişlerdir” ifadelerine yer verildi.