O Ses Türkiye konuğu Mert Fırat kimdir? Mert Fırat nereli ve kaç yaşında?

Mert Fırat, O Ses Türkiye 2021 yılbaşı özel konuğu olacak. Mert Fırat’in kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. İşte, Mert Fırat ile ilgili merak edilenler…

O Ses Türkiye konuğu Mert Fırat kimdir? Mert Fırat nereli ve kaç yaşında?

Oyuncu Mert Fırat gerek yer aldığı projelerin kalitesi gerekse oyunculuk performansı ile ekranların aranan yüzleri arasındadır. Fırat son günlerde İdil Fırat ile yaptığı evliliği ile de çok konuşulmuştur.  Mert Fırat, O Ses Türkiye 2021 yılbaşı özel konuğu olacak. Genç Şarkıcı Mert Fırat’in kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. İşte, Mert Fırat’le ilgili merak edilenler…

MERT FIRAT KİMDİR?

Şahabettin Mert Fırat, 10 Ocak 1981 yılında Ankara’da doğmuştur. Aslen Antakyalıdır. Babası 1980'li, yılların tanınmış arabesk sanatçılarından Nihat Fırat'dır. Liseyi bitirdikten sonra İsveçte radyo ve televizyon eğitimi almıştır. Ardından Türkiye’ye dönerek Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde eğitim almıştır.

2000 yılında Bizim Evin Halleri dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Mert Fırat; Aşk ve Gurur, İntikam, Bir Ömür Yetmez, Atlıkarınca, Kapalıçarşı, Yersiz Yurtsuz, Hayattan Korkma ve İşte Benim dizilerinde rol almıştır.

Mert Fırat ayrıca, Bir Varmış Bir Yokmuş, Erkek Tarafı, Atlıkarınca ve Başka Dilde Aşk isimli filmlerin senaristliğini üstlenmiştir.

Mert Fırat, şimdilerde Star Tv'de yayınlanan; kadrosunda Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen,Ferit Aktuğ, Yıldıray Şahinler, Selim Bayraktar, Hayal Köseoğlu, Duygu Sarışın ve Tansu Biçer gibi isimlerin yer aldığı Ufak Tefek Cinayetler dizisinin kadrosunda yer almış ve Serhan karakterini canlandırmıştır.

2018 yılında iş adamı Önder Fırat'ın kızı sosyetik güzel İdil Fırat ile evli olan Mert Fırat, 1.81 metre boyunda, 76 kilo ve Oğlak burcudur.

Mert Fırat’ın rol aldığı tiyatro oyunları:

2012 – Antonius ile Kleopatra – Oyun Atölyesi)
2008-2012 – Testosteron – Oyun Atölyesi
2006-2007 – Hırçın Kız – Oyun Atölyesi
2004-2005 – Atları da Vururlar – Ankara Devlet Tiyatrosu
2003-2004 – Palyaço Prens – Ankara Devlet Tiyatrosu
2002-2003 – Şeyh Bedrettin – Ankara Devlet Tiyatrosu
1999-2000 – Hastalık Hastası – Söder Theatre