O tarihten itibaren herkesin hesaplarında olacak! E-devletten kontrol edebilirsiniz! Detaylar açıklandı...

Devlet destek ödemelerine devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan destek yılbaşından önce hesaplarda olacak. Destek ödemesinin kimlere yapılacağı ve detayları açıklandı. E-devlet üzerinden kontrol edilebilir. Başvuru şartlarına uygun olan tüm vatandaşlar bu destek ödemesinden faydalanabilecek. Peki destek ödemesinden kimler faydalanacak? Destek ödemesi nereden alınacak? Destek ödemesinin tutarı ne kadar?

O tarihten itibaren herkesin hesaplarında olacak! E-devletten kontrol edebilirsiniz! Detaylar açıklandı...

Aile Bakanlığı aracılığıyla devlet tarafından ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere destek amacıyla ödemeler yapılmaya devam ediyor. Destek ödemeleri pek çok başlık altında yapılıyor. Sosyal devlet anlayışını benimseyen bakanlıklar, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Devlet tarafından çocuklu ailelere yapılan ödemeler de devam ediyor. Yılbaşından önce hesaplara yatacak. Çocuk yardımının detayları açıklandı. Çocuk ödemesinden kimler faydalanacak? Çocuk ödemesi nereden alınacak? Destek ödemesinin tutarı ne kadar?

Çocuk yardımı hesaplara gönderiliyor

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından Sosyal Yardım Programları kapsamında olan doğum yardımı ödemesi Mavi Kart sahibi olan vatandaşlara yatırılıyor. Bu ödeme tek seferlik olmak üzere yapılıyor. 'Çocuk yardımı' adı altında hesaplara gönderiliyor.

Çocuk yardımı PTT üzerinden hesaplara yatırılıyor

Sosyal Yardım Programı kapsamında yapılan çocuk ödemesi tek seferlik olmak üzere 2022 yılında da devam ediyordu. Vatandaşlar ödemelerini almak için PTT şubelerine gidebilir. 

Çocuk yardımı başvuru şartları neler?

Bu ödeme için başvuru yapmak gerekmiyor. Ancak buradaki şart, vatandaşların 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra tam ve sağ doğum yapmış olması gerekiyor. Tarih şartına uygun doğum gerçekleştiren her aile ödemelerini başvuru yapmadan diledikleri PTT şubesinden çekebilir.