O ülke İsrail'e resmen savaş ilan etti! "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız"

Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Sare, İsrail tarafına yapılan füze saldırısını kendilerinin gerçekleştirdiğini belirtti. Sare, İsrail'e savaş ilan ederek "Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak ahlaki, insani ve dini sorumluluğumuz gereği ve Yemen halkının talebi ile; Gazzeli mazlumlara yardım elini uzatıyoruz. İsrail'in azgınlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direnişini desteklemeye devam edeceğiz. Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız." dedi.

O ülke İsrail'e resmen savaş ilan etti! "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız"

İsrail ordusu, Kızıldeniz bölgesinden İsrail topraklarına doğru atılan bir füzenin savunma sistemince havada imha edildiğini bildirdi. Açıklamada, Kızıldeniz'de tespit edilen bir "hava tehdidinin" ardından savaş uçaklarının havalandığı ve söz konusu hedefin İsrail sınırlarına ulaşmadan imha edildiği kaydedildi.

YEMEN: ÇOK SAYIDA BALİSTİK FÜZE ATTIK
İsrail ordusu saldırının kim tarafından yapıldığına dair bilgi vermezken, Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Sare'e saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Sözcü Sare'e, "Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık" diye konuştu.  

"FİLİSTİN'İ SAVUNMAK KUTSAL GÖREVİMİZ VE HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ"
Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak ahlaki, insani ve dini sorumluluğumuz gereği ve Yemen halkının talebi ile; Gazzeli mazlumlara yardım elini uzatıyoruz. İsrail'in azgınlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direnişini desteklemeye devam edeceğiz. Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail'in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

"SAVAŞA GİREN İLK İSLAM DEVLETİ OLDUK"
"Siyonist düşman Gazze’ye saldırılarını sürdürürdükçe İsrail’i SİHA’larımız ve füzelerimizle vurmaya devam edeceğiz." diyen Saree sözlerini, "Filistin direnişi ve halkı ile dayanışma amacıyla Siyonist rejime karşı açıktan savaşa giren ilk İslam devleti Yemen oldu" ifadeleriyle tamamladı.