O ülkede akıllara durgunluk veren olay! Meclis üyesi belediye başkanının verdiği rüşveti halka dağıttı! Vatandaşlar paraları toplamak için yarıştı

Brezilya’da Candido Mendes kentinin belediye meclis üyesi Sababa Filho, Belediye Başkanı Jose Bonifacio Rocha de Jesus'un, istifa etmesi için kendisine verdiği 300 bin Brezilya reali (1 milyon 663 bin 127 TL) rüşveti, belediye binasının penceresinden vatandaşlara attı. Vatandaşlar yere düşen paraları toplamak için birbirleriyle yarıştı.

O ülkede akıllara durgunluk veren olay! Meclis üyesi belediye başkanının verdiği rüşveti halka dağıttı! Vatandaşlar paraları toplamak için yarıştı

Akıllara durgunluk veren olay Maranhao eyaletinde yer alan Candido Mendes kentinde yaşandı. Belediye Başkanı Jose Bonifacio Rocha de Jesus, meclis üyesi Sababa Filho’ya istifa etmesi için 300 bin Brezilya reali (1 milyon 663 bin 127 TL) rüşvet verdi. Filho, belediye başkanının verdiğinin iddia ettiği paraları çantasından çıkardıktan sonra belediye binasının penceresinden atarak halka dağıttı.

“BU PARA HALKINDIR”

Filho’nun bu hamlesi çevredeki vatandaşların büyük ilgisine neden oldu. Meclis üyesi Sababa Filho yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Rocha de Jesus’un kendisinin yerine yandaşı olan başka birini getirmeyi planladığını ve hayatının tehlikede olduğunu ifade ederken kendisine rüşvet olarak verildiğini söylediği paraları pencereden atmadan önce ise “Bu para halkındır” dedi.

VATANDAŞLAR PARALARI TOPLAMAK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI

Sababa Filho ayrıca olay sonrası emniyete giderek resmi şikâyette bulundu. Amatör kameralara yansıyan görüntülerde ise belediye binasından banknotları atıldığı ve pencerenin önünde toplanan vatandaşların kargaşa içinde atılan paraları yakalamaya çalıştıkları görüldü.

BELEDİYE BAŞKANI İDDİALARI YALANLADI

Olay sonrası basına konuşan Candido Mendes Belediye Başkanı Jose Bonifacio Rocha de Jesus ise meclis üyesi Filho’nun iddialarını yalanlayarak yaşananları siyasi gösteri olarak nitelendirdi. Duruma öfkelendiğini ifade eden Rocha de Jesus, iftira ve karalama suçları nedeniyle Filho’dan şikayetçi olacağını açıkladı.