O uyanıklığı yapanlar yandı! Bakanlıktan flaş karar, cezaların ardı arkası kesilmeyecek

Bayram öncesi uyanıklık yapmaya çalışan satıcılara Ticaret Bakanlığı'ndan emsal karar. Bakanlık, bayram için yapılacak yoğun alışverişten kaynaklı fahiş fiyat artırımına karşı denetimlerini sıklaştırıp ağır cezalar uygulayacak.

O uyanıklığı yapanlar yandı! Bakanlıktan flaş karar, cezaların ardı arkası kesilmeyecek

Türkiye'de kısa bir süre kalan Kurban Bayramı öncesi yapılan alışverişlerde kurbanlık, kıyafet, gıda, turizm, ulaşım, konaklama, gastronomi gibi geniş sektörler büyük kar sağlıyor. Bayramlar genel anlamda üretici, tedarikçi ve tüketici üçgeninde ekonomiye büyük bir katma değer sağlamakta.

ETİKET VE KASA FİYATI KONTROL EDİLMELİ

Bu ekonomik faaliyetler yaşanırken, özellikle vatandaşlar tarafından ihtiyaçların belirlenerek alışverişe çıkılması, ürünlerde kıyaslama yaparak birim fiyatların etiketlerde olup olmadığına bakılması, ayrıca etiket fiyatı ile kasa fiyatlarının aynı olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor. Vatandaşların mağdur olmaması için Ticaret Bakanlığı bayram öncesi harekete geçerek denetimleri sıkılaştırdı.

"İDARİ YAPTIRIM KARARI UYGULANACAK"

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızın taleplerini artırdığı bayram öncesi dönemde de tüm sektörler nezdinde fahiş fiyat artışlarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına izin vermemek adına Bakanlığımız denetim birimleri 81 ilimizde denetimlerini aralıksız sürdürmeye devam edecek ve Bakanlığımıza ulaşan şikayetler yakinen takip edilecektir. Öncelikli amacımız, tüm vatandaşlarımızın haklarını ve refahını korumaktır. Bu sebeple piyasada arz ve talep dengesini bozucu faaliyetlere karşı mücadelemiz ve takibimiz daima titizlikle sürecektir. Bu istikamette, halkımızın mağduriyetine neden olan kişilere ilişkin her türlü idari yaptırım kararlılıkla uygulanacaktır.”