Ödemeler güncellendi, başvurular başladı! 5 bin 137 TL nakit desteği verilecek! Başvuru detayları açıklandı

Asgari ücret, memur ve emekli zamlarının ardından devlet tarafından verilen nakit destek ödemelerinde de güncelleme yapıldı. Bu kapsamda e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak işsizlik maaşlarının da güncel tutarları açıklandı. Başvuruda bulunmak isteyenlerin 30 gün içinde başvuru yapması gerekiyor. İşte detaylar...

Ödemeler güncellendi, başvurular başladı! 5 bin 137 TL nakit desteği verilecek! Başvuru detayları açıklandı

Devlet tarafından işsiz olanlar ve işinden yeni ayrılan vatandaşlar için destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Herhangi bir geliri olmayan kişilere destek olmak amacıyla yapılan işsizlik maaşı ödemesi hakkında yeni detaylar açıklandı. Peki, işsizlik maaşı  ne kadar? İşsizlik maaşından kimler yararlanabilir? 

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

İŞKUR, işsizlik maaşı ödemelerinin güncellendiğini açıkladı. 2023 asgari ücrete gelen zamlarla birlikte işsizlik maaşları da arttı. 2023 yılı için en düşük 2 bin 568 TL, en yüksek ise 5 bin 137 TL işsizlik maaşı ödemesi yapılacak.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU DETAYLARI NELERDİR?

İşsizlik maaşı almak isteyenlerde aranan şartlar şunlardır:

– Hizmet akdi son bulmadan önceki son 120 günde hizmet akdine tabi olunması,

– Hizmet akdinin feshedilmesinden önceki süreçte son 3 sene içerisinde minimum 600 gün işsizlik sigortası priminin ödenmiş olması,

– Hizmet akdi feshinden sonraki 1 ay içerisinde en yakın İŞKUR bürosuna giderek ya da elektronik ortam üzerinden başvuru yapılması.