Öğrenciler bu yöntemle kiradan tasarruf ediyor! Ayda bin 200 TL...

Üniversitelerde eğitimin online olarak verilmesi nedeniyle memleketlerine dönen öğrenciler, kiradan tasarruf etmek için saklama depolarında konteyner kiralıyor.

Öğrenciler bu yöntemle kiradan tasarruf ediyor! Ayda bin 200 TL...

Üniversitelerde eğitimin online olarak verilmesi nedeniyle memleketlerine dönen öğrenciler, kiradan tasarruf etmek için saklama depolarında konteyner kiralayarak, eşyalarını buralarda muhafaza etmeye başladı. Konteynerlere talep yüzde 300 artarken, üniversiteliler kiraya BİN 400 lira, depolara ise 200 lira verdiklerini söyledi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında, örgün eğitim yerine online eğitime geçilince farklı şehirlerde okuyan üniversite öğrencileri, evlerine geri döndü. İzmir'deki öğrenci evlerinde yaşayan gençler, tasarruf için yeni yöntemler aramaya başladı. Kira sözleşmelerini sonlandıran öğrenciler, eşyalarını saklamak için depolara yöneldi. Kira sözleşmesini sonlandıran birçok öğrenci, ev eşyalarını buradaki konteynerlerde muhafaza etmeye başladı. Sektör temsilcileri, işlerinde yüzde 300'e varan bir artışın söz konusu olduğunu belirtti.