Öğrenciler dikkat Bursluluk Sınavı için geri sayım başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınavında tarih yaklaşıyor. Tüm öğrenciler Bursluluk Sınavının detaylarını merakediyor. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaça? Bursluluk sınavı başvuruları nasıl yapılır? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

Öğrenciler dikkat Bursluluk Sınavı için geri sayım başladı!

MEB tarafından her yıl düzenlenen ilk ve orta öğretim kurumları için bursluluk sınavları başlıyor. İşte ayrıntılar..

Bursluluk sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlenecek olan İOKBS (bursluluk sınavı), 22 Mart 2023 tarihinde saat 10.00'da başlayacak.

Bursluluk Sınavı başvurusu nasıl yapılır?

İOKBS'ye başvurular https://www.meb.gov.tr, https://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılıyor.

Bursluluk Sınavı başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,
Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak,

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak, Ailenin 2022 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160,00TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2022 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

İOKBS NEDİR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKSB) ortaokulların 5, 6, 7, 8'inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11'inci sınıfların devletten düzenli burs alabilmek için girdikleri sınavdır.