Bakanlıktan yeni rehber! Yüz yüze eğitim için düğmeye basıldı...

Milyonlarca öğrenci için eğitim sürecinin başlamasına sayılı günler kala yüz yüze eğitime dair tüm sorular yanıtlandı. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda alınacak koronavirüs önlemleri için bir rehber hazırlığında. İşte, öğrencileri yakından ilgilendiren o rehberde yer alan tüm detaylar...

Bakanlıktan yeni rehber! Yüz yüze eğitim için düğmeye basıldı...

Koronavirüs salgını sürecinde aşılama çalışmaları devam ederken, yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kaldı. Vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Bilim Kurulu üyeleriyle okullarda alınması gereken önlemlere ilişkin yayımlayacağı rehberi bekliyor.

Peki milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren o rehberde neler var? Üniversite öğrencileri için hangi tedbirler alınacak? KYK yurtlarında hangi tedbirler alınacak? Öğrencilere aşı kısıtlaması gelecek mi? Aşı olmayan üniversite öğrencileri derslere girebilecek mi?

6 Eylül'de başlaması gereken yüz yüze eğitim uygulamasında tedbirlerin varyantlara göre güncellenmesi bekleniyor. Öğrencilerin sınıflarda ders esnasında maskelerini takmalarının yanında okullarda öğrenciler için maske ve dezenfektan bulundurulmaya devam edilecek.

Her sınıfa ayrı teneffüs planı

Öğrencilerin olabildiğinde kendi arkadaşlarıyla bir arada olması sağlamak adına teneffüsler de düzenlenecek. Örneğin; A sınıfı ile B sınıfının aynı anda teneffüse çıkmaması sağlanacak. Öğrenciler birbirleriyle temas etmesin diye. Aynı sınıftan öğrenciler birbirleriyle vakit geçirsinler diye.

Veliler okula alınmayacak

Sınıf içlerinde sıraların seyrek tutulması sağlanacak yine camlar olabildiğince açık tutulmaya çalışılacak ve okullarda giriş çıkışlarda kalabalığa izin verilmeyecek. Veliler çocuklarını okullara getiriyordu artık buna izin verilmemesi bekleniyor.

Üniversiteler için yeni kısıtlamalar…

Bilim Kurulu üyelerinden üniversiteliler için de uyarılar var. 13 Eylül olarak belirlenmişti onlar için de tarih. Her üniversitenin takvimi farklı ama onlar için de bazı tedbirlerin gündeme gelmesi söz konusu.

KYK yurtları

Örneğin üniversite yurtlarına ilişkin bu tedbirler. Yine yurtların içerisinde yatakların birbirinden uzak olması mümkünse öğrencilerin ayrı ayrı odalarda kalması sağlanacak. Tabi aynı evi paylaşan öğrenciler için de bu uyarı söz konusu. Her birinin farklı bir odayı paylaşmasını öneriyor Bilim Kurulu üyeleri.

Aşı olmayan derse girebilir mi?

Tabi elbette özellikle de üniversiteler için beklediğimiz bir karar var ki o da aşı uygulaması. Aşı yaptırmayan öğrencilerin yine PCR testi vererek okula girmeleri giriş yapmaları bekleniyor. Bunun dışında aşı olanlar için herhangi bir problem olmayacak.