Bomba iddia! ATV'den EDHO'nun yapımcısına milyonluk dava

ATV'nin reyting rekortmeni 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin ani final kararının ardından flaş bir gelişme daha yaşandı. Dizinin başka bir platformda yayınlanacağı haberinden sonra dizinin haklarını elinde bulunduran ATV'nin yapım şirketine milyonluk tazminat davası açacağı iddia edildi.

Bomba iddia! ATV'den EDHO'nun yapımcısına milyonluk dava

Oktay Kaynarca'nın başrolü olduğu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz  (EDHO) 200. bölümünün yayınlanması beklenirken ani bir kararla final yapmıştı.

ATV'de ekrana gelen fenomen proje, yapım şirketiyle kanal arasında ücret anlaşmazlığı iddiasıyla yayınlanmamıştı. Snob Magazin'in özel haberine göre dizi, Oktay Karnarca olmadan başka bir dijital platformda yayınlanacağı haberlerinden sonra ATV'den, BVB Film Yapım Prodüksiyon A.Ş. ve Bahadır Özdener’e 165 milyon TL’lik dava açacağı iddia edildi.

Konuya ilişkin edinilen bilgiye göre; "EDHO dizisinin bütün haklarının atv’de olduğu, başka bir kanalın veya yapımcının bu diziyi veya bir benzerini her ne isim ve şekilde olursa olsun yapmasının ve yayınlanmasının mümkün olmadığı öğrenildi.

Kaynak: Snob Magazin